Körfez’de Hakan Mete Kutay rüzgarı esti

İzmir Park işletmecisi Ülkü Motor Sporları Kulübü (ÜMK) tarafından İzmit’teki yerleşik Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen Kış Kupası 2’ncü ayak 2’nci gün yarışlarına Hakan Mete Kutay damgasını vurdu. Polo’ların yarıştıkları Dizel Kupası’nda haftanın her iki yarışında da podyumun en üst basamağını rakiplerine bırakmayan Kutay, dün yine Körfez’de yapılan V2 Challenge’daki başarılı performansını bugün de dizel grupta sürdürdü. Ancak Kutay’ın hızını ne V2 ne de Polo kesmemişti ki, bugün pistte yapılan tek marka kupasının final grubunda da start alan Hakan Mete Kutay  zorlu rakipleri ile giriştiği rekabette de 2’nci olarak finiş gördü ve podyumda bir kupa daha kaldırdı!

Açık, güneşli ve düne göre nispeten daha ılık bir havanın etkisi altında yaşanan güzel bir Pazar günü, yarış için tüm şartlar uygundu. Pistte program sabah brifing ile başladı. Sabahki antrenmanlardan sonra öğleden sonra dizel ve 1600 kategorisi birlikte günün ilk yarışı için gridde dizildiler. 5 Polo’nun dizel rekabetinde sıralama turlarının en hızlısı olan Hakan Mete Kutay, yarışta da 12 tur sonunda 11 dakika 25 saniye 683 saliselik toplam zamanıyla damalıyı ilk gören isim oldu ve günün ilk birincilik kupasına rezerve koydu. O’nun 13,5 saniye ardından Mustafa Kırsoy 2’nci, +16.9 saniye farkla da Osman Işık 3’ncü oldular. Rakiplerine karşı açık farkla üstünlük kuran Hakan Mete Kutay, 55.543’lük tur zamanıyla da yarışın en iyi turuna imzasını attı.

Pistte günün ve haftanın son yarışı, dizel grubun 1600’leri ile birlikte saat 15.40’ta start aldı. Bu kez gridde ilk yarışın klasmanı ters çevrildi ve ilk yarışın kazanan ismi Hakan Mete Kutay en son sırada kalktı. 15 turluk rekabetin henüz 6’nci turunda Hakan Mete Kutay, start düzeni gereği önünde kalkan tüm rakiplerini birer birer geçerek liderliğini ele aldı ve kalan turlarda da pozisyonunu korumasını bildi. 14 Dakika 16 saniye 528 saliselik toplam zamanı ile Kutay, bir kez daha damalıyı ilk gören isim oldu ve dizelde günün 1’ncilik kupasını bir kez daha eve götürdü.

Ülkü Motorsporları Kulübü yarışlarının arasında Körfez’de yapılan tek marka kupasında da dün  (cumartesi) yapılan grup rekabetlerinden yarı finale yükselen Hakan Mete Kutay, bugün önce yarı final barajında rakiplerini geçti, ardından da final grubunda start aldı. Pistin arka düzlüğünde bir diğer rakibi ile birlikte aynı anda yaptıkları atakla şanzımanı arızalanan rakiplerini geçerek 2’nciliğe yükselen Hakan Mete Kutay, 6 turluk yarışta da damalıyı 2’nci olarak gördü ve günün en başarılı ismi olarak bu başarılarını perçinledi. Tüm yarışların tamamlanmasından sonra düzenlenen törende çifte 1’ncilik ve 1’de 2’ncilik kupası için podyuma çıkan Hakan Mete Kutay, elleri kupa ile dolu olarak eve döndü. ÜMK’nün Kış Kupası ve V2 Challenge yarışlarının son ayakları 15 gün sonra (24-25 Mart) yine Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez | 11 Mart 2018 ; 18.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top