V2’de podyumlar alt üst!

Ülkü Motor Sporları Kulübü (ÜMK) tarafından düzenlenen ve İzmir Ülkü Park’taki tadilat beklentisi nedeniyle Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen Kış Kupası 3’ncü ve V2 Challenge Kupası 2’nci ayak yarışları, toplam 15 sporcunun katılımı ile yapıldı. İki hafta önce yağmurlu bir hafta sonunda ve ıslak asfaltta yapılan yarışlar, bu kez  açık güneşli ama soğuk bir günde gerçekleştirildi. Yarış haftasının programına göre, bugün (cumartesi) Kış Kupası Maxi Typer Süper Grup ve V2 Challenge kupası yarışlarının antrenmanları sabahtan, sıralama turları öğlen, yarışlar ise öğleden sonra yapıldı. V2 Challenge’da haftanın her iki yarışı da bugün (cumartesi) tamamlanırken, Kış Kupası’nda haftanın 2’nci yarışları yarın (Pazar) gerçekleştirilecek.

Dokuz sporcunun katıldığı V2 Challenge’da Hakan Mete Kutay ile Yavuz İpçi’nin yakın rekabetleri izlendi. Günün ilk V2 Challenge yarışında 10 turluk mücadeleyi 9 dakika 49 saniye 283’lük zamanıyla tamamlayarak damalıyı ilk gören Yavuz İpçi’nin ardından 0.287 saniye farkla Metin Çalışkan 2’nci, O’nun da 0.673 saniye ardından Hakan Mete Kutay 3’ncü oldular. 56.114’lük tur zamanıyla yarışın en hızlı ismi olan Uğur Fatinoğlu ise, 3.5 saniye farkla podyumun ardından 4’ncü sırada tamamladı. V2 Challenge’da ilk kez piste çıkan isimlerden boing yolcu uçağı pilotu Deniz Ayvaz ilk yarışında 4 rakibinin önünde ve 5’nci sırada tamamlar iken, Kemal Burak Özhan körb’leri kestiği için yarışı toplamda 30 saniye ceza ile tamamlayarak klasmanda 1 sıra kaybı ile ve 8’nci sırada tamamlayabildi. Özkan Kırbacı ise, yine körb kesme cezası nedeniyle üç kez pit’e giriş ikazı almasına rağmen buna uymayınca komiserler tarafından yarıştan ihraç edildi.

V2 Challenge’nın ikinci yarışında sıralama ters çevrildiği için, ilk yarışı üst sıralarda tamamlayan yarışçılar bu kez podyuma çıkmakta zorlandı. İlk yarışın galibi Yavuz İpçi son sıradan start almasına karşın 10 tur sonunda damalıyı 4’ncü sırada tamamlayabildi, yine ilk yarışın 2’ncisi Metin Çalışkan bu kez yine podyumda ama 3’ncü basamakta kaldı. İlk yarışta dört tekeri birden asfalttan çıktığı için kural gereği körb kesme cezası olarak 30 saniye ceza aldığı için 8’nci olan Kemal Burak Özhan, 9 dakika 29 saniye 196 saliselik toplam zamanıyla 2’nci yarışın kazanan ismi oldu. 6.85 saniye ardından damalıyı 2’nci sırada geçen Hakan Mete Kutay, bu derecesi ile ilk yarıştaki 3’ncülüğünü bir üst sıraya taşıyarak bu kez 2’ncilik kupası kaldırdı.

O’nun 16 saniye ardından 3’ncü olan Metin Çalışkan ise ilk yarıştaki podyumundan bir sıra geride tamamladı. Uçak pilotu Deniz Ayvaz, ikinci yarışında ilkindeki kadar başarılı olamadı ve finişe 8’nci zamanla ulaştı. Ozkan Kırbacı, ilk yarışta olduğu gibi, ikinci yarışta da bu kez de körbleri kestiği için kendisine gösterilen pite giriş uyarısını yine görmeyerek uymadığı için ve yine komiserler kararı ile yarıştan ihraç edildi. Körfez Pisti’nde yarın ki (Pazar) programda 5 Polo ve 3 Siena bir arada piste çıkacaklar. Günün diğer Kış Kupası yarışında ise maxi Typer ve Süper Grup yine bir arada ve haftanın ikinci startını alacaklar. Süper Grupta Clio ile yarışacak olan Uğur Fatinoğlu, motor problemi nedeniyle bugünkü yarışa çıkamadığı gibi yarınki yarışta da yer almayacak. Süper grup ikinci yarışında 6 araç katılacak. | 10 Mart 2018 : 23.45

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top