Körfez’de yağmur ‘kırmızı bayrak’ çıkarttı!

Körfez Yarış Pisti’nde Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen ERS Motors3D Winter Cup ve V2 Challenge Kupası yarışlarında ‘yağmur’ klasmanlarda etkili oldu. Polo ve Siena’ların birlikte start aldıkları günün ikinci yarışında spin atan araçların asfalt üzerinde tehlike yaratacak şekilde kalması nedeniyle pistte iki kez kırmızı bayrak çıkarıldı.

İlk kırmızı bayraktan sonra yeniden start (restart) verilirken, ikinci kez kırmızı bayrakla durdurulan yarışta yeniden verilen start öncesi ise formasyon turu atılmadı. Bu arada, Körfez Pisti’nin start düzlüğü sonundaki ilk virajında bulunan beton kısım, bir çok yarışçıyı şaşırtınca, betonu kesen yarışçıların durumu kule gözetmenleri tarafından dört tekerleğinin de asfalt üzerine basmaması olarak değerlendirildi ve her biri ‘kestirme’ olarak rapor edildiği için zaman cezaları yazılmasına neden oldu.

V2 Challenge’da Levent Başaran, spit atıp zaman kaybetmesine rağmen, diğer 6 rakibi ‘kesme’ sebebi ile zaman cezası aldığı için, sonuçta yarışı kazanan isim oldu. V2 Challenge’da Levent Başaran’ın ardından Yavuz İpçi 2’nci, Osman Işık ise 3’ncü oldular. V2’de günün en hızlı zamanını yapan Hakan Mete Kutay, zaman cezası yüzünden podyumun ardından 4’ncü tamamlayabilirken, Burak Özhan, Mete Çalışkan, Doruk Yavuz, Uğur Fatinoğlu ve Savaş Ergül şeklinde klasman sıralandı.

Maxi Type R süper grup 2’nci yarışında ise, 15 turluk mücadeleyi Osman Demirel lider götürdü, ancak son turda yaptığı atakla damalıyı ilk gören isim Ersin Yücesan oldu. MaxiType R’ların zirve çekişmesinde 15.29.567’lik toplam zamanıyla Ersin Yücesan Süper Grup 2’nci yarışında günün 1’ncisi olurken, 0.89 saniye ardından Osman Demirel 2’nci tamamladı. 36 saniye arkalarından ise İrfan Özgür podyum yaptı.

Süper Grup 2’nci yarışında Tuğrul Köselerden ve Oğuzhan Usta 1-2’nci olarak tamamladılar. Polo Cup 2’nci yarışında günün podyum Savaş Ergül, Şakir Düz ve Mustafa Kırsoy şeklinde oluşurken, Siena Cup 2’nci yarışında Alper Şeker, Mehmet Başer ve Ali Hakan Kerci sıralaması podyumda kupa kaldırdı.  Ülkü Motorsporları Kulübü (ÜMK) tarafından düzenlenen ERS Motors3D Winter Cup ve V2 Challenge Kupası yarışları iki hafta sonra yine Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez, 25 Şubat 2018 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top