AYOSK İzmir’de mahalli gece rallisi yapacak

Kısa adı AYOSK olan Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün yeni sezon (2018) yarış takvimi belli oldu. Dün (21 Şubat) İzmir’de yapılan 2017 sezonu AYOSK gala gecesinde açıklanan yeni sezon kupa takvimi, yine 3 otokros ve tırmanma yarışı olmak üzere toplam dört ayaktan oluşuyor. İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in Ege bölgesinden genç ve yeni sporcular çıkmasına ön ayak olmak amacıyla maddi manevi desteklerini esirgemediği İzmir Kupası, 15 Nisan’da otokros yarışı ile başlayacak.

İzmir Menderes’te Ege Asal Metal Eğitim Merkezi içerisindeki otokros parkurunda gerçekleştirilecek olan İzmir Kupası’nın 2’nci ayak yarışı ise 13 Mayıs’ta ve aynı parkurda yapılacak. Yeni sezonun üçüncü ve son mahalli otokros yarışı 30 Eylül tarihinde planlanırken, kupanın dördüncü ve son yarışı olan sprint tırmanma yarışı ise 18 Kasım’da düzenlenecek.

Bu arada, yeni sezon takviminin en çarpıcı mahalli yarış haberi de yine AYOSK’tan geldi. Kulüp, yine Mithat Diker’in destekleri ile 12 Ağustos’ta sprint bir toprak ralli düzenleyecek. İzmir Kupası’na puan vermeyecek olan mahalli rallinin en önemli özelliği ise, ‘gece’ yapılacak olması. AYOSK’un gala gecesinde açıklanan mahalli ralli, gala gecesine katılanlar arasında heyecanlanmaya sebep olan mahalli ralli ile ilgili olarak ajansın ulaştığı bilgiye göre, bu farklı yarış İzmir’in kuzeyindeki yerleşim yeri Mavişehir ve Çanakkale karayolu’nun üst tarafından bulunan Kent Ormanı içerisinde yapılması planlanıyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul | 22 Şubat 2018 : 19.35

 

Ayosk 2018 İzmir Kupası Takvimi

15 Nisan Otokros

13 Mayıs Otokros

12 Ağustos Sprint Gece Rallisi

30 Eylül Otokros

18 Kasım Sprint Tırmanma Yarışı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top