Berat’ın anısı için yarıştılar

Geçtiğimiz yıl genç yaşta vefat eden kartingçi Berat Türker’in anısına düzenlenen Kış Kupası’nın ilk yarışı Tuzla Karting Park’ta 19 sporcunun katılımı ile yapıldı. Güneşli bir havayı fırsat bilen Tuzlalıların da Şelale Park ziyaretleri sırasında yakından takip ettikleri Berat Türker Kış Kupası karting yarışlarında favori isimler kazanırken zorlanmadı. İkinci ayak yarışı 11 Mart’ta yine Tuzla Karting Park’ta yapılacak olan Berat Türker Kış Kupası’nın ilk yarışında, kupaya adı verilen Berat’ın kardeşi Ali Ehad Türker de katıldı. İlk yarışında mekanik problemler yaşamasına karşın, toplamda 109 puanla Junior kategoride 6’ncı oldu.

5 Küçük kartingçinin mücadele ettikleri Mini kategorinin en dikkat çekici ismi, Alp Hasan Aksoy’du. Pistte çıkan en küçük minik sporcu olan Alp, çeyrek final ile final turlarında en yüksek puanlarla damalıyı ilk gördü, yarı finalde   ise 2’ncilik puanlarını katarak toplamda 122 puanla mini kategorisinin 1’ncilik kupasını kaldırdı. Batı Ege Yıldırım’ın 119 puanla 2’nci sırada tamamladığı mini kategoride, 115 toplam puanla Hakkı Dorum 3’ncülük kürsüsüne çıktı. Emir Tanju ve Kaan Türker, 4-5’nci sıralarda finiş gördüler.

En çok katılımın (6) gerçekleştiği Junior kategoride Zekai Özen ile Yiğit Arslan arasında geçen zirve çekişmesinde, pre-final1’de (çeyrek final) 1’nci olan Zekai, avantajı eline aldı. Pre-final 2’de (yarıfinal) ise Yiğit, damalıyı önde tamamladı ve rakibi ile puanlarını eşitledi. Final mücadelesi oldukça çekişmeli geçti; Zekai Özen, bir kez daha damalıyı ilk görüp 121 toplam puanla junior kategoride 1’ncilik kupasının sahibi olurken, Ömer Asaf Kolot’un ardından final turlarını 3’ncü sırada tamamlamasına karşın toplamda 118 puana ulaşan Yiğit Arslan, junior’de 2’ncilik kupasının sahibi oldu. Yarışma direktörü kararı ile kural hatası yapan Ömer Asaf Kolot’a 3 saniye, rakibine temas yaptığı için Yiğit Arslan’a 10 saniye cezalar verildi. Ancak, özel kupa olduğu gerekçesi ile bu cezalar için tutanak tutulmadı ve puantajlara işlenmedi. Ömer Asaf, 115 puanla 3’ncü olarak podyuma çıkan isim oldu. Junior’de Mert Yudulmaz, Kerim Sulyak ve Ali Ehad Türker, podyumun ardında sıralandılar.

Senior’de 3, master kategoride ise 2 yarışçı olması nedeniyle, her iki kategorinin final turlarının startı birlikte verildi. Senior’de Mert Dalkıran pre-final 1’de (çeyrek final), Gün Taşdelen ise pre-final 2’de (yarı final) damalıyı ilk gören isimler oldular ve eşit puanlarla finale kaldılar. Final turlarında Mert Dalkıran, rakibinden önce damalı görüp gün sonunda 122 toplam puanla günün senior 1’ncisi olurken, 119 puanla Gün Taşdelen 2’ncilik kupasını kaldırdı. Senior’deki üçüncü sporcu Tayfun Uzun ise, 115 toplam puanla 3’ncülük kupasını eve götürdü. Mehmet Çınar ile Süleyman Sırrı Kolot arasında geçen masters rekabetinde Çınar, çeyrek, yarı ve final turlarının  her üçünde de rakibinden önce finiş gördü ve 123 puanla 1’nciliği kazandı. Süleyman Sırrı Kolot ise 118 puanla 2’ncilik kupasını kaldırdı.

Günün son kategorisi vitesli kartların yer aldığı DD2’de de 3 sporcu vardı ama final turlarında 2’si start aldı, üçüncü isim final yarışına çıkamadı. Prefinal 1’de damalıyı ilk gören Osman Ceylan, avantajı ele aldı ama pre-final 2’de bu kez Mehmet Yaman ilk sırada finiş görüp puantajları eşitledi. Final turlarında rakibinden önce turları tamamlayan Mehmet Yaman, 122 puanla 1’nciliği elde ederken, 119 puanla Osman Geylan 2’nci, finalde yarışamayan Bahadır Dostbey ise 11 toplam puanla 3’ncü oldular.

Yarışların tamamlanmasından sonra, günün kupa törenine geçildi ve gün boyu Tuzla Karting Park’ta birbirleri ile sıkı rekabet eden sporcular, aileleri, yakınları ve Tuzlalıların alkışları altında kupalarını aldılar. Kupaya adı verilen merhum kartingçi Berat Türker’in babası Faruk Türker, oğlu adına konular kupaların bir kısmını kazanan sporculara bizzat takdim etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 21.15

[metaslider id=44365]

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top