Avitas Motorsport, Rally X on ICE ile vites yükseltti

SuperCar Lites rallikros otomobilleri, 2018’in ilk yarışı için RallyXonICE serisinin ilk yarışı olan İsveç’in Östersund pistindeydi. Şubat ayının ilk cumartesi günü 21 otomobilin katılım sağladığı, kar ve buzdan oluşan zeminde, -20°C hava sıcaklığı altında önce 3 ayrı bölümden oluşan 12 yarışlık sıralama ile başladı. Öğleden sonraki bölümde ise 3 ayrı Yarı Final yarışı yapıldı.

Yarı Final yarışlarının birinci ve ikincisinin katılmaya hak kazandığı final yarışı ile hafta sonu tamamlandı. Havanın çok soğuk olmasından dolayı kar ve buz tanelerinin kum gibi bir hal aldığı pistte, otomobillerin geçişi sırasında kar ve buz tanelerinin oluşturduğu toz bulutu görüş mesafesinin zaman zaman çok kısalmasına neden oldu. Yarışa dünyanın dört bir tarafından gelen pilotlar katıldı.

Amerika, Finlandiya, Fransa, İsveç, Norveç, Litvanya ve Avustralya’dan katılan pilotların mücadelesi sonunda 6 turluk final yarışının sonucu şu şekilde oluştu: Oliver Eriksson (SWE), Sondre EVJEN (NO)R +7,002 s, Cyril RAYMOND FRA +7,849 s, Vasiliy GRYAZIN LVA +12.420 s, Ben Philip GUNDERSEN NOR +6 tur, Conner MARTELL USA +6 tur. Final yarışı sonunda sıralamada 5 ayrı ülke bayrağı olması Avitas Motorsport tarafından tasarlanıp üretilen SuperCar Lites rallikros otomobillerinin özellikle -20°C hava sıcaklığındaki performansı, tüm dünyada kabul görmesinin en önemli göstergesi oldu.

Avitas Motorsport’un 4 yarışlık bir seri olarak düzenlemekte olduğu RallyXonICE takvimi şu şekilde: 03 Şubat Östersund, İsveç, 10 Şubat Höljes, İsveç, 25 Şubat Ål, Norveç, 03 Mart Gol, Norveç, Bir hafta sonraki RallyXonICE’ın 2. yarışı, Dünya Rallikros Şampiyonasının kuşkusuz en önemli pisti olan İsveç’in Höljes pistinde yapılacak. Motorsport.tv tarafından canlı yayınlanan yarışlar hem dijital aplikasyonlardan seyredilebilir iken, hem de Türkiye’de Tivibu platformunda yayın yapan Motorsport kanalından da canlı olarak seyretmek mümkün. | Avitaş Motorsport | 4 Şubat 2018 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top