Hız ihlallerine ceza yağdı

-Monte Carlo Rallisi organizatörü 13 farklı ekibe hız sınırlarını ihlal eden ekiplere ceza yağdırdı. Bunlardan biri olan Nicolas Latil (Peugeot 208) toplam 1625 Euro ödemek zorunda kaldı.

-Kariyerinde dört kez Dünya Ralli Şampiyonu bulunan 58 yaşındaki Finli efsane Juha Kankkunen, özel bir Monte Carlo VIP konuk gününe davet edildi ve bir Toyota Yaris World Rally Car kullanma şansı verildi. Kankkunen en son bir Toyota’yı tam 25 yıl önce dördüncü ve son şampiyonluğunu kazanmak için kullanmıştı.

-Monte Carlo Rallisinin sürprizi, Jerome Degout‘un kendini iyi hissetmediğini söyleyerek M-Sport Ford’un üçüncü pilotu Bryan Bouffier‘ı son anda yarı yolda bırakmasıydı. O sırada Dakar’dan eve gitmek üzere olan Xavier Panseri ile havaalanında iken irtibata geçildi ve hemen shakedown’a gitmesi için yönlendirildi. Tecrübeli kopilot, ödünç yol notları kullanmak zorunda kaldı.

-M-Sport’un patronu Malcolm Wilson, takımın şampiyon pilotu Sebastien Ogier’in son Monte Carlo zaferinin ardından yaptığı açıklamada, O’nun Monte Carlo’da sürekli kazanmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Bu sezonun her zamankinden daha yakın geçeceğine işaret eden Wilson, Monte’de peş peşe zafer kazanmanın ise fantastik olduğunu vurguladı. Wilson, “strateji söz konusu olduğunda kimsenin gücü belli olmaz” dedi. | 30.01.2018 : 13.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top