Makinen; “Böyle gidersek iyi”

Toyota Gazoo Ralli Takımı Direktörü Tommi Mäkinen, sezonun açılış yarışı sonrasında yaptığı değerlendirmede, Monte Carlo Rallisi’nin “sezona başlamak için gerçekten mükemmel bir yarış olduğunu” ileri sürdü.  Bu başarılarının takımın bugüne kadar ulaştığı en güçlü sonuç olduğunu savunan Makinen, bütün ekibin gösterdiği gayreti görmekten yana da çok mutlu olduğunu söyledi. Takıma bu sezon başlamadan katılan son transferleri Estonyalı Ott Tanak için de “takıma o kadar çabuk alışmış olmasından, ne kadar profesyonel olduğunu görmekten ve ne kadar çabuk her şeyi öğrendiğinden çok etkilendim” dedi ve sözlerini şöyle bitirdi; “Böyle devam edersek, harika olur. Şimdi, İsveç’i dört gözle bekliyoruz.”

Takımın Finli pilotu Jari-Matti Latvala ise, 3’ncü olarak podyumda tamamladığı sezonunu açılış yarışından sonra mikrofonlara yaptığı açıklamada “Monte-Carlo Rallisi asla kolay değil” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yarışta bir kez daha zor şartlar yaşadık, özellikle de Col du Turini’deki buzdan sonra zorluklar iyice arttı. Sonuna kadar gitmiş olmaktan ve podyuma çıkmaktan dolayı gerçekten çok memnunum. Hem ekip mükemmel bir iş çıkardı, hem de otomobil gerçekten iyi performans gösterdi. Bu yüzden sezon için heyecanlıyım. Bu sonuç, dinç kalmak ve şampiyona ile puanları düşünmek için tetikleyici olacak. Ve bu iyi bir başlangıç ​​oldu.”

Ott Tanak da finişte oldukça mutlu bir görüntü çizdi. Estonyalı “sezona bu şekilde başlamak gerçekten güzel” diye başladı söze ve şöyle sürdürdü; “çok güçlü bir takıma katıldım! Araba şaşırtıcıydı ve rallinin başlamasından bu yana gerçekten kendimi çok rahat hissettim. Zor şartlar altında son derece sert bir ralli oldu, ancak herhangi bir ciddi sorun yaşamadan bitirmeyi başardık. Son gün daha kolay koşullar bekliyorduk, ama yine de buz gibi hava hakimdi. İyi ve güçlü bir konumda olduğumuz için istikrarlı bir şekilde tamamlamaya çalıştık.” | Toyota Gazoo Racing Media | 29.01.2018 : 22.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top