Budar; “Kris, iyi bir lider”

Citroen takım direktörü Budar, yeni görevinde ilk kez sahada çalıştığı Monte Carlo Rallisi sonrası soruları yanıtladı.

-Sorumlusu olduğunuz ilk ralli süresince takımın genel çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tahmin edemeyeceğiniz hava koşulları ve lastik seçiminde doğru kararı almanın zorlukları ile Monte-Carlo’nun WRC’ye kolay giriş olmadığını söylemeliyim! Bunu söyleyerek, mühendisler, hava tahmincilerimiz ile Michelin’in teknisyeni arasında ekipte bilgi paylaşım tarzından çok etkilendim. İletişim iyi oldu ve yapıcı bir çalışma ortamı vardı. Bu, gelecek için iyi bir gelişme gösteriyor. Benzer şekilde, mekaniklerin performansı ve birliği, özellikle Cumartesi akşamı, Kris Meeke’nin C3 WRC’sindeki şanzımanı değiştirmek için birlikte çalışırken, aynı zamanda şasi ayarlarını da yapmaları çok iyiydi.

-Sürücülerinizin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Craig ve Kris’in erken yaşadıkları talihsizlikle birlikte, ne yazık ki ikisi de kendilerini çok hızlı bir şekilde podyumdan uzakta buldular, ancak cesaretini kırmamak için karakteristik örnek davranış gösterdiler. Craig, koşullar ona bir daha nazik davranırken iyi vakit geçirdi. Kris için ise, başlangıçtaki hazırlık döneminden yoksun olarak, baştan beri kazanmasının zor olacağı bir rekabete pervasızca atılmaktan kaçındı. İyi yarış yönetimi ve tecrübesi göstererek, fırsatını bekledi. Bu yaklaşım, ekip lideri rolünde ne kadar büyüdüğünü gösterdi. Sürücüler şampiyonasında iyi bir başlangıç ​​yapmış olmasına rağmen, tüm yüzeylerde daha da etkili olabilmek için çalışmaya devam etmemiz gerektiğinin farkındayız.

-Gelecekte hangi alanlarda çalışmayı planlıyorsunuz?

Sanırım, bazı koşullarda C3 WRC’de neyin iyi çalıştığına dair net bir fikir aldık. Ancak Kris’in powerstage’de en hızlı zamanı, otomobilimizin hızının bir kez daha nerelerde olduğunu gösterdi. Herkes bonus puanları hedeflediğinde, bunun ikinci sınıf bir galibiyet olduğunu söyleyemezsiniz! | 29.01.2018 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top