Monte’de son gün finişe iki etap kala sürpriz yok!

WRC’de sezonun açılış randevusu olan Monte Carlo Rallisi’nde artık finişe gidiliyor; 17 etaplık mücadelede ‘son şampiyon’ Fransız rallici Ogier, 3 saat 55 dakika 08 saniyelik toplam zamanıyla, ralli liderliğini son iki etaba taşımasını bildi. Rallinin dördüncü ve son günü olan bugün, sabah 18.41 km’lik La Bollene-Peira-Cava etabıyla başladı. Ogier, 13.51.4 ile en iyi zamanla tamamladığı etap sonunda en yakın rakibi olan Estonyalı Tanak ile arasındaki farkı üç çeyrek dakikaya taşıdı. 14’ncü etap sonunda rallinin genel klasmanında ilk 14 sıra değişmedi. Tanak ise etap finişinde, adeta havlu atar gibi konuştu ve ‘lideri kovalamak isteyen varsa bu koşullarda çok meraklı olmadığını’ söyledi.

Etaptan 7’nci zamanla çıkmasına karşın rallide 3’ncülüğünü koruyan Latvala, etap hakkında “tahminimizden daha buz gibi” dedi ve ekledi; “neyse ki güvenli lastik seçeneğiyle başladık!” Etaptaki en iyi zamanın 7.8 saniye ardından 3’ncü zamanla finişe ulaşan Lappi ise “yol üzerinde işaretlenmiş buz vardı, yokuş yukarı da siyah buz vardı” derken, Citroen’in İrlandalı pilotu Meeke de 5’nci zamanla tamamladığı etap sonunda rallideki 5’nciliğini korudu ve yaptığı kısa değerlendirmede “çok zor, hava daha soğuklaştı, koşullar değişti, yalnızca ralli sonunda lastiklerin doğru olup olmadığını bileceğiz” dedi. Evans, “lastiklerimin doğru olup olmadığından emin değilim” dedi. Ogier’ın 2.5 saniye ardından etabın en iyi 2’nci zamanını yapan Neuville “son 7 km’de buz vardı ve notlarımda hiçbir bilgi yoktu” serzenişinde bulundu. Bouffier etapta spin atarken, Breen de “temiz kalmaya ve lastiklerimi kurtarmaya çalıştım” dedi ve “don çok kötüye gitmeye başladı” diye de ekledi.

Günün 2’nci, rallinin 15’nci etabı olan 13.58 km’lik La Cabanette – Col de Braus etabında finişe en iyi zamanla ulaşan isim 10.3.41’lik zamanıyla Neuville oldu; “tahminimden daha zor oldu, ritmim hakkında emin değilim. Çok kaygan, ama o kadar kötü değildi” dedi. Lider Ogier etabı 8’nci zamanla tamamlayabildiği etapta hata yapmadıklarını ama bir seyircinin fişek patlatması nedeniyle çıkan dumandan dolayı yolu seçmekte zorlandığını ve neredeyse durmak zorunda kaldığını söyledi. Mikkelsen, en iyi 2’nci zamanla tamamladığı etaptan önce zaman kontrol noktasına 1 dakika geç girdiği için 10 saniye ceza şoku yaşadı ama finishte yaptığı değerlendirmede iyi bir çizgi yapmaya çalıştığını, etapta çok fazla toz topraktan yakındı, daha hızlı gidebileceğini ima etti.

Toyota pilotu Latvala, 7’nci zamanla tamamladığı 15’nci etap sonunda herhangi bir risk almadığını ve asıl amacını etabın tüm virajlarını kontrol etmek olduğunu söyledi, çünkü aynı etabın öğleden sonraki ikinci ve son geçilişi powerstage olacaktı ve bu da ilave puan kazanmak anlamına geliyordu. Rallide 3’ncü giden Meeke, en iyi 5’nci zamanla tamamladığı etaptan sonra “Cehennem sınavı, gerçekten bu yarışın tadını çıkaramıyorum, bu ralli beni hiç şaşırtmaz” dedikten hemen sonra, “gevşek çakıl üzerine siyah buz, sadece dürüst olmak için yolda kalmaya çalışıyorum” diye konuştu. Lappi ile aynı zamanı yapıp etap 4’ncülüğüne ortak olan  Breen ise, “Gerçekten zor Çok daha fazla ıslak ve nemli bu etapta yumuşak lastikler iyi olurdu düşündük; gerçekten tehlikeliydi, beklediğimden çok daha ıslaktı, yumuşak lastikler daha iyi olurdu” diye konuştu. Monte Carlo’da 18.41 km’lik La Bollene-Peira-Cava etabından sonra 13.58 km’lik La Cabanette – Col de Braus etabı ikinci kez geçilecek. Rallinin son mücadelesi olan bu etapta aynı zamanda süperstage puanları sahiplerini bulacak! | 28.01.2018 : 13.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top