Ogier, Monte’de yeni bir zafere daha kavuşmak üzere

Monte Carlo’da 3’ncü gün sonunda da lider değişmedi. Son şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier, üçüncü günün altı etabında en iyi zamanları yapmasa da, 13’ncü etap sonunda 33.5 saniye farkla Estonyalı Ott Tanak‘ın önünde liderliğini korumasını bildi. 3’ncü güne ilk (rallinin 9’uncu) etabında 2’nci zamanla başlayan Ogier, günün ikinci (rallinin 10’ncu) etabına ise 4’ncü zamanla ulaştı ve günün ilk servis molasına gidildiğinde en yakın rakibi Tanak ile arasındaki farka hala 1 dakika üzerinde idi. Mola sonrası aynı etapların ikinci geçilişi için yeniden etaplara dönüldü. 29.16 km’lik Agnieres-en-Devoluy-Corps etabının ikinci geçilişinde Ogier 7 saniye daha erken finiş gördü ama en yakın rakibi Tanak, en iyi zamanla çıktığı bu etap sonrası farkı 15 saniye azaltıp 48 saniyeye düşürerek Fransız’ın tadını kaçırdı.

16 km’lik Saint-Leger-les-Melezes etabının ikinci geçilişinde Ogier, temkini fazla abarttı ve etaptan bu kez 6’ncı zamanla çıktı. Etabın en hızlısı bu kez Neuville idi ama asıl önemlisi, Tanak, etabın 2’nci zamanını yaparak lider ile farkını 9 saniye daha düşürmeyi başardı. Günün ikinci servis molasından sonra, günün son etabı olan 25.49 km’lik Bayıns-Breziers etabı geçildi. Üçüncü günün son, rallinin ise 13’ncü etabında yine en iyi zaman Belçikalı’dan geldi. Lider Ogier’ın 8’nci zamanla finişine vardığı etapta, Tanak’tan 6 saniye daha yavaştı ve gün sonu kapalı parka Fransız, 33.5 saniye farkla yine Estonyalı’nın önünde lider ulaşmayı başardı.

M-Sport’un ‘son şampiyon’ pilotu Ogier, 13’ncü etap sonrası yaptığı değerlendirmede, gün sonunda 30 saniye farkla liderliğe planladığını söyledi, etabın çok kirli olduğunu vurguladı ve ideal lastik seçimi yapamadığını söyledi. Tanak’ın gün sonu yorumu ise; “kirli kısımlarda lastikler iyi çalıştı ancak kuru ortamda biraz aşırı ısınmışlardı. Bu aşamada mükemmel bir lastiğin olması zordu” dedi. Günün son iki etabının en iyi zamanlarına imzasını atan Nueville de “iyi bir etap geçmek istedim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “süper yumuşak lastik tercih ettim ama doğru seçim olduğundan emin değilim”. Mikkelsen de “burada kazanılacak çok şey yok, şimdi güç (powerstage) etabına gidiyoruz, bu yüzden bugün bitirmek zorundayız” derken, Latvala da “Elbette daha fazla çamur var, sanırım herkes daha yavaş, bazen güneş gözlerime çarptı ve çok net göremedim” diye konuştu.

Citroen’in İrlandalı pilotu Meeke “iyi bir etap geçti ama bir kere durdum ve bir iki saniye kaybettim, gittikçe daha çok çamur vardı” dedi. Dört günlük Monte Carlo Rallisi, yarın (Pazar) tamamlanıyor. Son gün toplamı 64 km olan dört özel etap geçilecek, 18.41 ve 13.58 km’lik etapların ikişer kez geçilmesinden sonra yarış tamamlanacak. Rallinin son ve 17’ncü etabı, aynı zamanda powerstage olarak yapılacağından etabın ilk 3’ü ilave puan kazanma şansı bulacaklar. | 27.01.2018 : 19.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top