Monte Carlo’da lider değişmedi.

Monte Carlo’da 2’nci gün de son şampiyon Sebastien Ogier’ın liderliğinde tamamlandı. İlk gün (dün, Perşembe) 2 etabının ardından 2’nci gün olan Cuma (bugün) geçilen 6 etap daha geride kaldı. 8 Etap sonrasında 2 saat 7 dakika 15 saniye toplam zamanıyla Fransız şampiyon, en yakın rakibinin 14.9 saniye önünde liderliğini üçüncü güne taşımasını bildi. Ogier, “zor oldu, ama lider olduğumuz için mutluyuz. Önemli olan liderliğimizi devam ettirmek” dedi. Yaris WRC’si ile Estonyalı Ott Tanak, ikinci günün 6 etabından 2’sinde en iyi zamanları yapmasına karşın, lidere ancak bir çeyrek saat yaklaşabildi.

Gün sonunda pozisyonundan ve rekabetinden yana memnun görünen Tanak, Yaris’i için de performansından dolayı “mükemmel, harika” yorumunu yaptı. Hyundai pilotu Dani Sordo ise, Estonyalı’nın 44.8 saniye ardında ve podyumda 3’ncülüğünü yarına taşıdı. Yaris pilotlarından Lappi 2’nci günü 4’ncü sırada tamamlarken, takım arkadaşı Latvala sadece 2 salise farkla ardında 5’ncilikte kaldı. İlk 5’in ardından Citroen C3’ü ile Meeke günü Finli’nin 1 dakika 35 saniye farkla 6’ncı tamamladı. Bouffier ve Evans’In ardından Neuville, kendisi için sorun dolu günü ancak 9’ncu sırada bitirebildi. 10 Saniye cezalı Breen ise, 10’ncu durumda bulunuyor.

Ogier ikinci gün sondan bir önceki etapta hendeğe düştü. Fransız Alpleri’nde yağmurun batırdığı dağ yollarında geri manevra yaparken son şampiyon, neredeyse 40 saniye zaman kaybetti, ancak Fransız hala Ott Tänak’tan 14.9 saniye önde bulunuyor. Ogier, “Zor bir gün oldu ama biz buradayız ve hala lideriz” dedi ve ekledi; “spin olmasa daha iyi olurdu, fark bir dakika daha açılırdı ama yarın daha iyi olmalı”. Ott Tänak bir gecede beş kez klasmandaki yerini yükseltti ancak Toyota Gazoo Racing ile ilk yarışında şiddetli yağmurda zorlandığı için tereddüt yaşadı. Yaris’i ile Estonyalı iki günün altı etabından ikisini kazandı ve Ogier’in en yakın takipçisi oldu. Andreas Mikkelsen, Hyundai i20’de kırık bir alternatör nedeniyle sorun yaşadı. Takım arkadaşı Dani Sordo lastik seçiminde karışıklık yaşadıktan sonra üçüncülüğe geriledi ve puslu ön cam kendisini zorladı.  Tänak’ın 59,7 saniye ardında günü tamamladı.

Toyota’nın Finlileri, Esapekka Lappi ve Jari-Matti Latvala, Japon üreticinin etkileyici bir gösterisini tamamlamak için günü 4 ve 5’nci sırada tamamladılar. Lappi, Sordo’yu 10.2 saniye farkla takip etti ve bu sabah direksiyon sorunu ile uğraşan rakibinin sadece 0,2 saniye önünde kaldı. Kuzey İrlandalı Kris Meeke, Citroën C3’ü ile 6’ncı sırada günü tamamladı. Dün bir kar kümesine girdikten sonra 4 dakika kaybeden Thierry Neuville, 9’ncu sırada yer aldı ve kendisine ilk 6 için hedef koydu. Craig Breen C3’ünde fren sorunu yaşadı ve üç dakikadan fazla kaybetti. Üçüncü gün olan yarın, ekipler önceki gecenin Bayons – Breziers etabını tekrarlamadan önce Gap’ı iki kez geçecekler. 117.55 km ardından, Pazar günkü finişten önce Monako’ya güneyden uzun yolculuklar yapacaklar. | 26.01.2018 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top