Carlos Sainz Jr. Megane RS ile Monte Carlo’da…

Renault Sport, Monaco Otomobil Kulübü’ne 4 tane Megane RS bağışladı. Ralli sporu için kullanılacak bu araçların birinin direksiyonuna da Matador’un oğlu Carlos Sainz Jr. geçti. Portakal sarısı olan bu yeni otomobil, 2 litre turbo yerine, 1.8 litre Alpine motoruyla sunuldu.  300 HP ve 390 Nm torka sahip bu yeni nesil araçta en büyük özellik 4 tekerin direksiyona bağlı dönüş kabiliyetine sahip olması.

Arka tekerlekler 2.7 derece açıya kadar çıktığı için, hem daha iyi viraj alıyor ve daha iyi yol tutuyor. Ağırlık dağılımı da doğru hesaplandığından, rakiplerine nazaran bu otomobil daha çevik davranıyor. Renault Formula-1 takımı tarafından geliştirilen bu motorda üst kapak ve turbo kombinasyonu farklı tasarlanmış. Blok ise alüminyum. Megane Cup RS adıyla satışa çıkacak bu otomobil 6 vites ve 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 5.5 saniye aralığında.

Sene sonuna da 400 Nm torklu Trophy yetiştirilecek. Hafif alaşımlı 19 inch jantlı bu otomobil, İngiltere ve Japonya pazarı için otomatik vitesle üretilecek. 2018 Nürburgring önden çekişli grubunda yarışacak olan Megane RS, bu pistte Honda’yı geçip birinci olmayı hedefliyor. Mart’ta Türkiye de gelecek olan RS düz vites yaklaşık 160.000 TL fiyata satılacak. | 26.01.2018 : 00.15

Nurican Hızır | Muğla

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top