Peugeot, 308’i TCR’a uyarladı

Peugeot Sport, yeni Peugeot 308 TCR’nin gelmesiyle güçlendi. Peugeot 308 GTi’den Peugeot Sport için türetilen 308 Racing Cup, yeni başlayacak TCR kategorisinde yarışacak. Peugeot’un 208 Race Cup’ı ve Peugeot 308 Race Cup’ı üstüne şimdi Peugeot Sport, yeni Peugeot 308 TCR ile kendi teknik bilgilerini upgared ederken yarış otomobil serisini de güçlendirdi. Peugeot 308’in bu sportif versiyonu, şasi, motor, dişli kutusu ve aerodinamik özellikleri ile VLN (Almanya’da), CER (İspanya’da) CITE (İtalya’da), BGDC’de (Belçika’da ) ve 24H Serisi gibi diğer dayanıklılık yarışları şampiyonalarında yarışabilecek. Kurallar, 3 Ocak 2018’de belli olacak ve ilk otomobiller Nisan 2018’de teslim edilecek. Teknik seçeneklerden oluşan bir kataloğu da mevcut olan Peugeot 308 TCR, 8-18 Mart’tan itibaren İsviçre’deki Cenevre Motor Fuarı’nda Peugeot standında sergilenecek.

Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin; “Peugeot 308 Racing Cup zaten TCR için uygundu, ancak TCR yönetmeliğine dayanan şampiyonaların hızlı bir şekilde gelişmesi, müşterilerimizin hedeflerine her zamanki en üst seviyeye kadar taşıyacak performans için ilham verdi. 2018’den itibaren FIA World Touring Car Cup’ta da (WTCR) yer alacak olan yeni Peugeot 308 TCR, doğru bir zamanda gelirken Peugeot Sport’un müşterileri ile olan etkileşiminin de göstergesi. Onların haklı taleplerini karşılamak için deneyim ve uzmanlığı, rekabetçi, güvenilir ve her zaman gittikçe keyifli olan bir araba bulabilmek için kullandık” dedi.

Peugeot Citroën Yarış Direktörü Mayeul Tyl ise, “Peugeot 308 TCR, ulusal ve uluslararası yarışlar için güçlü bir talebi karşılıyor. Hedefimiz rekabet açısından bir sonraki aşamaya geçmek; sadece sportif değil, aynı zamanda ekonomik bir bakış açısı hakim. Performansı veya güvenilirlikten ödün vermeden otomobil geliştirmek için çalışma maliyetleri önemli bir faktördü. Bazı güvenli teknik seçenekler ve makul (vergiler öncesi) 109 bin € satın alma fiyatı, sarf malzemeleri de dahil olmak üzere 4.5 €’luk kilometre başına çok rekabetçi bir maliyet bulmamızı sağladı” diye konuştu.

Peugeot 308 TCR, 2016 yılından beri Peugeot Sport’daki müşteri rekabetinde yer alan Peugeot 308 Yarış Kupası’ndan ilham aldı. Bununla birlikte, iki otomobilin felsefeleri farklı; Peugeot 308 TCR kasıtlı olarak mutlak performansı hedeflemekte. THP motoru, litre başına önemli miktarda güç kabiliyetini zaten kanıtlamış sağlam bir tabandan yararlanmakta. Endüksiyon, egzoz ve turboşarj konusunda çok miktarda çalışma yapıldı; turboşarjlı 4 silindirli blokun 3000 rpm’den 350 beygir gücü ve 420 Nm tork geliştirmesine imkân verirken, WTCR sezonunun tamamı için 5000 kilometre kapsama potansiyelini korudu!

İletim açısından, Peugeot 308 TCR, Peugeot 308 Racing Cup’a kıyasla güçlendirilerek özel olarak tasarlanmış direksiyondan kontrol edilen 6 kademeli sıralı bir şanzıman yararlanmakta. Peugeot 308 TCR, ön ve arkada ayarlanabilir ve spesifik bir süspansiyon yerleşimi sayesinde güçlü bir viraj kabiliyeti avantajından yararlanıyor. Araba için mevcut olan çok sayıda kurulum seçeneği (her iki ön ve arka için biniş yüksekliği, palet ve kamber) şasi kurulumunun pilotlara uyacak şekilde ayarlanmasını sağlıyor. Frene gelince, Peugeot 308T CR ayrıca 378×34 mm havalandırmalı diskleri 6 pistonlu kaliper ile, 270×12 mm diskleri arkada 2 pistonlu kaliperlerle iyi bir donanıma sahip. Yarış için tasarlanmış yeni bir pedal kutusu; sürücüsüne mükemmel bir ustalıkla kullanabilmek için gerekli tüm imkanları mevcut.

Yeni Peugeot 308TCR’nin gövde yapısı, özellikle CFD kullanarak çok sayıda geliştirme çalışması ve etkileyici bir tasarım sayesinde, Peugeot Sport ve Peugeot  tasarımcıları tarafından atletik bir siluet içinde optimal aerodinamiğe erişerek yaratıldı. Özellikle dikkatli bir şekilde tasarlanan ön kaporta, performans ve güvenilirlik için gerekli olan radyatör ve ara soğutucuya karşı mükemmel bir hava akışı sağlarken, splitter yön stabilitesi sağlamak için mümkün olan en az miktarda downforce oluşturuyor. Arka gövde, daha fazla downforce üretmek için geniş bir difüzör ile karakterize edilir. Aracın estetiği, 27-65 / 18 boyutlarında lastiklerle donatılmış özel 18 inç jant jantlarıyla tamamlanır.

Peugeot 308TCR’lar (vergi öncesi) 109 000 € sabit fiyatla Nisan 2018’den itibaren teslim alabilecekler. Aracın geliştirilmesi sırasında yarış maliyetleri önemli bir husustu ve bu, şimdi kilometre başına (vergi ve sarf malzemeleri hariç) 4.50 € civarında. Teknik özellikleri, Peugeot 308 TCR’nin en iyi performansı arayan tüm sürücülerin memnun olacağı anlamına gelirken, işletme maliyetleri de takımları memnun edecek düzeyde. (Peugeot Sport Media) | 03.01.2017 : 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top