JWRC’deki ilk Zelandalı

Hyundai ve arkadaşı Hayden Paddon, beş ralliden oluşan JWRC (Dünya Gençler Ralli Şampiyonası) serisine kaydolan 2016 Yeni Zelanda şampiyonunu David Holder‘ı destekliyor. Jason Farmer‘la birlikte yarışacak olan Holder, genç WRC’yi rallide yükselmek için önemli bir basamak olarak görüyor. 28 yaşındaki genç pilot, “en başından beri, rallinin benim için hobiden ibaret olmadığı bir sır değil” dedi ve ekledi; “Asya-Pasifik Ralli Şampiyonasına girmeyi düşündük, ancak WRC2’nin tecrübe edinmek, kendimizi geliştirmeye devam etmek için daha uygun bir seçim olacağı konusunda karar verdik.”

M-Sport’un Polonya’daki organizasyonunda gençler gününe katıldıan Holder, Fiesta R2’de takımın Galler Rallisi galibi Elfyn Evans’dan ders aldı. Holder ilk defa soldan direksiyonlu bir otomobil kullandı ve yine ilk asfalt deneyimi idi. “Şartlar, son derece kaygandı, o kadar da kolay olmadı, ama araba için bir his elde etmek harika. Elfyn’in ilgisi harikaydı ve ulaştığımız hızları göz önüne aldığımızda gerçekten cesaretlendiriciydi” dedi. İsveç, Korsika, Portekiz, Finlandiya ve Türkiye rallilerinden oluşan JWRC, hedefleri konusunda gerçekçi olan Holder için iyi birer sınav olacak.

Holder, “Jason ve ben, karlı İsveç ve asfalt Korsika gibi alışık olmadığımız yüzeylerde deneyim kazanmak ve kilometre yapmayı planlıyoruz. Bundan sonra otomobil ve takım hakkında detay bilgilere sahip olacağız, sezonun ikinci yarısı için podyum hedefleyeceğiz” dedi. Paddon, Holder’ın uluslararası bir kariyer hayalini kurduğuna sevindi. “Dave’in, Kiwis’in dünya sahnesinde rekabet edebileceğini göstermesi çok güzel. Yeni Zelanda seviyesinde yetenekli olduğunu gösterdi ve bundan sonraki adım WRC’nin destek kategorileri. Hepimiz için en büyük engelin finansal koşullar olduğunu biliyoruz, ancak Dave hayalini gerçekleştirmek için kararlı ve çalışıyor. Bu tutku ve araba onu uzun bir yol kat edecek” dedi. | 11.12.2017 : 10.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top