Almanya Şampiyonu Kreim, ERC’ye katılıyor!

Fabian Kreim, FIA ​​ERC Junior 28 Yaşaltı Şampiyonasında Skoda Almanya ile yarışırken, ulusal seviyeden 2018’de uluslararası seviyeye çıkacak. ERC Junior U28 şampiyonu Marijan Griebel‘in ardından Kreim, ERC’de Skoda Fabia R5 sürdürecek. Sepp Wiegand ile daha önce tecrübesi olan Frank Christian, ERC’ye Almanya şampiyonu olarak katılacak olan Kreim’i koordine edecek. 25 yaşındaki sporcu, “DRM’deki unvanımızı başarılı bir şekilde savunduktan sonra, Avrupa şampiyonasında yeni meydan okumayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Skoda Almanya’dan Andreas Leue, “Fabian, şu anda uluslararası bir pilot olma yolunda önemli bir adım atıyor. Frank Christian ile birlikte, deneyimli kopilotu var. ERC Junior U28 unvanını hedefliyoruz ve Almanya’daki başarımıza uluslararası bir başarı ile daha fazla popülerlik kazandırmak istiyoruz” ERC Junior 28Yaşaltı Şampiyonu, üç asfaltta üç toprak yarışına 2018’de üç tane toprak daha katacak. Kreim, gizli yüzeyler konusunda daha fazla tecrübeye sahipken, 2016 yılında tümü toprak FIA Asya-Pasifik Ralli Şampiyonasında Skoda ile 2’nci oldu. Ayrıca, 2016 yılında Barum Czech Rally Zlín’i 5’inci sırada tamamladı.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Fabian’ın gibi potansiyel bir sürücüye sahip 28 yaşın altındaki ERC Junior için harika bir haber” dedi ve ekledi; “Skoda Almanya’nın desteğiyle, üç yıl sonra ERC’ye geri döndüğümüzde Fabian, yeteneklerini ispatlamak ve daha fazla deneyim kazanmak için harika bir fırsata sahip” 2017 sezonunda tanıtılan ERC Junior 28 Yaşaltı tecrübe kazanmak ve yeteneklerini uluslararası sahnede göstermek isteyen gençler için ideal bir platform sağlıyor. 2018 ERC sezonu, 6 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek olan FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısının ardından açıklanacak olan taslak takvime göre 22-24 Mart tarihlerinde Azores Rallye’si ile başlayacak. | 01.12.2017 : 16.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top