Hyundai, şampiyonluk istiyor!

Andreas Mikkelsen, bu sezonun son üç rallisi için Hyundai’ye katıldı, takım arkadaşı Thierry Neuville ise sezonun son rallisi Avustralya’da kazanmış olsa bile Sebastien Ogier’e karşı şampiyonluk rekabetini kaybetti. Aslında Mikkelsen’in takıma gelişinin sürtüşmeye neden olduğu da söylenebilir. Avustralya podyumu Hayden Paddon ve Dani Sordo için gelecek sezon üçüncü bir otomobil kurgusunu zorlarken, Mikkelsen ve Neuville’nin 2018’de tüm yarışlara katılması bekleniyor.

Hyundai takım müdürü Alain Penasse, ‘sarsılmanın şart olduğunu’ söyledi ve ekledi; “artık tam bir takımız! Yılın başında, doğru seçim olduğumuzu düşündüğümüzü söyledik, ancak yıl boyunca yaşananlar aslında bunun zayıf olduğunu kanıtladı. Bu yüzden bu değişikliği yapmak zorundaydık.” Autorsport’taki habere göre, Panasse, “Bu sonuç, Dani veya Hayden’i memnun etmiyor, ama biz onları memnun etmek için değil, işimizi yapmak için buradayız. Dünya şampiyonu olmak için üzerimizde bir baskı var. Fabrika bunu çok arzu ediyor. Kore’den hiçbir telefon görüşmesi yok, parmaklar da bize işaret etmiyor; ancak pasif bir baskı var; teslim etmek zorunda olduğumuzun farkındayız” dedi.

Ekip direktörü Michel Nandan ise, Avustralya’daki i20 Coupe WRC‘nin egemenliğinin 2018’de neler olacağına dair bir fikir verdiğini ve Mikkelsen’in takımla imzalanmasının kilit önem taşıdığını kabul ettiğini söyledi. Nandan, “Andreas’ı getirme kararı, şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla doğru” dedi ve ekledi; “Sonunda dünya şampiyonu olmak için buradayız ve bu sene bunu elimizden kaçırdık, ama yapabileceğimizin en iyisini denemek zorundayız.” 2018 için takımı dayanıklı olduğuna düşünen Nandan, “2018 otomobilinin homologasyonunu Ekim ayında yaptık, Thierry bu arabayı Galler’de kullanabilir” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bu noktada şampiyonada hala bir şans var, bu yüzden bu arabayı Thierry’ye verdik. Son ralliler için araba ile ilgili bazı sorunlar yaşadık, ancak gelişimini gelecek sezon otomobilinin güvenilirliğine odakladık ve bu yapıldı. Bu araçla 2018’de şampiyonaya güvenle gidebiliriz.” | 30.11.2017 : 09.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top