Renato Ricklett; “Seneye daha çok ekiple geleceğiz”

31.10.2017 : 13.15 | Baja Troia Turkey’de 7 ekiplik katılımıyla dikkatleri üzerinde toplayan Mitsubishi RallyArt Italy takımının ‘patronuRenato Risklett (üstte), yarış öncesi ekibi ile birlikte Türkiye’ye gelmedi fakat yarışın başlaması ile birlikte bilgiler de kendisine ulaştırılmaya başladığında hem lider giden ve hem de ilk 7’de 6 ekibi olan takımını yerinde görmek adına, yarışın son gün İtalya’dan çıktı geldi ve İstanbul üzerinden Çanakkale’ye ulaştı. Gerçi, yarış lideri olan İtalyan ekibi son gün Türk yarışçı Ahmet Ünlü’ye geçilip liderliğini bıraktı ve ardından da mekanikten yarış dışı kaldı ve haliyle ‘patron’ onca yolu boşuna geldi ama bu sayede yarış sonrası servis alanında kendisi ile kısa da olsa bir söyleşi imkanı bulduk.

Baja Troia Turkey’e 7 ekiple katıldıklarını anımsattı, bay Renoto ve gece İstanbul’a gelip, sabaha karşı Çanakkale’ye ulaştığını yineledi. Yarışa katılan takımındaki tüm ekiplerin yarış için ‘çok güzel organizasyon’ ifadesini kullandığını vurgulayan Renato, “yarışı ve etapları çok beğenmişler. Seneye yine gelmek istiyorlar” dedi. Troia’da son güne lider başlayan ekibinin aracında debriyajın  bozulduğu bilgisini paylaşan Renaoto, teknik ekibin kendisi ile ilgilendiğini ve diğer ekiplerde problem olmadığını sözlerine ekledi. Renato Ricklett, “F1’de milyon Eurolar harcanıyor ama starttan 100 metre sonra bozulup kalabiliyor araçlar. Yarışta her şey olabilir, her an teknik sorunlarla karşılaşılabilir. Sondan bir gün önce 1-3-4-5 idi ekiplerimiz” dedi ve ekledi; “Yarış ancak finişte sona erer.” Bay Renato, bir de anısını aktardı; “Bu yarışa özel bir konu değil ama 2012’de Miki Biasion Mitsubishi ile yarışıyordu, Dakar’da, podyuma çıktı, ödüllerini aldı, şampanya patlattı. Sonra podyumdan indi ama arabanın vitesi kilitledi, mekanik desteğe ihtiyacı oldu. 1’nci iken, 3’ncü oldu.”

Türkiye’de çok fazla gözlemleme şansı olmadığını çünkü gece yarısı geldiği İstanbul’dan ancak sabah ve karanlıkta Çanakkale’ye ulaştığını belirtti ama “iyi izlenimlerin var, İstanbul’u tam göremedim ama, Boğaz çok güzel! Umarım seneye daha çok ekiple katılırız” diye konuştu. Türkiye’deki yarış hakkında önceden çok bilgileri olmadığının altını çizen Renato Ricklett “ama seneye buradaki tecrübelerimizi biliyoruz ve bunu anlatabileceğiz. Yarışın tarihi, katılım için çok zor bir tarih. Bugünlerde yarışçıların çoğu Portekiz’de, oradaki yarışçılar da eğer Çanakkale başka tarihte olabilseydi burada olabilirlerdi. Yarışa daha fazla katılım olması için, tarihini yurt dışı yarışlarla senkronize hale getirip, çakıştırmamak lazım.” Renato, lider giderken yarış dışı kalan ekibi hakkında ise, “yarış bu, her şey olabilir” cümlesini yineledi..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top