Işıkkent Sprint Tırmanma’nın galibi Kaan Kara oldu

30.10.2017 : 18.00 | 2017 İzmir Kupası‘nda sezona 29 Ekim Pazar günü yapılan Işıkkent Sprint Tırmanma ile devam edildi. Yarış, Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından Ege Asal Metal sponsorluğunda Bornova, Işıkkent’te yer alan parkurda 2 çıkış üzerinden gerçekleştirildi. Uzun bir süre sonunda ilk kez düzenlenen toprak tırmanma yarışında müthiş bir rekabet yaşandı. Antrenman çıkışları dahil olmak üzere ilk çıkışta aynı saniyenin içerisinde yer alan Kategori 1 sürücüleri arasındaki fark ikinci çıkışta açıldı. Opel Motorsport pilotu Kaan Kara birinciliğe yerleşirken, aynı zamanda en iyi çıkış zamanını elde ederek günün en hızlı ismi oldu. Kırk yılı aşkın bir süredir parkurlarda yarışan Mithat Diker bu spora kazandırdığı gençleri geride bırakarak ikinci sırada yer aldı. Diker’in oğlu Cemal Diker de otomobilinde şanzuman sorunu yaşamasına rağmen yarışı 8’nci sırada tamamladı. İzmir Kupası’nda Kategori 1 lideri olan Yüksel Duvarcı üçüncü sırada finiş görerek elde etiği puanla yerini korudu.

İzmir’li 17 yaşındaki genç yetenek Cem Doğrular fazla zorlanmadan günün ikinci en iyi zamanını elde ederek Kategori 2 birinciliğini kazandı. Gün geçtikçe performansını arttıran Mustafa Kurun bu kategoride ikinci olurken, ekip arkadaşı Levent Ceylan‘ı 1 puanla geçmeyi başaran Bahadır Sevinç üçüncü oldu. Bu kategoride beşinci olan Esmanur Gülbahar Bayanlar klasmanı birinciliğini kazanarak Bursa’ya kupa ile döndü. Kategori 3 yarışmacısı Erdal Oral tek başına kaldığı yarışın ikinci çıkışın da finiş noktasında motoru alev alınca zor anlar yaşamasına rağmen ilk çıkışta elde ettiği 10 puan ile birincilik kupasını aldı.

İki yarışmacının start aldığı Kategori 4 de ise mekanik arızaya yenik düşen Bahadır Sevinç ile Levent Ceylan podyuma çıkamadı. Yarış da dereceye girenler kupalarını Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Kuvvet Erim‘in elinden aldı. Erim, uzun bir süre sonunda ilk kez düzenlenen toprak tırmanma yarışına olan ilgiden oldukça memnun kaldı ve bu yarış için yaptığı maddi, manevi katkılarından dolayı Mithat Diker‘e teşekkür ederek devamını diledi. İzmir Kupası, 19 Kasım 2017 Pazar günü Menderes parkurunda yapılacak otokros yarışı ile tamamlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top