Ahmet Ünlü; “Troia’da 1’ncilik için iddialıyım”

29.10.2017 : 03.00 | İstanbul Offroad Kulübü tarafından Çanakkale’de ilk kez düzenlenen Baja Troia Turkey yarışında son güne (pazar) yüksek bir heyecanla giriliyor. Bir çok İddialı ismin yol dışı ve mekanik sorunlar yaşayarak yarış dışı kalmış olması, son gün tüm dikkatleri eski Türkiye offroad şampiyonlarımızdan Ahmet Ünlü‘nün üzerinde topladı. Yarışa 6 ekiple katılarak iddiasını ortaya koyan Mitsubishi Ralli Art Offroad Team Italy takımının İtalyan ekipleri son güne de podyum 1 ve 3’ncüsü olarak başlayarak iddialarını son güne taşıdılar ama Ahmet Ünlü de bu konuda İtalyanların korkulu rüyası haline geldi.

Mitsubishi L200’ü ile İtalyan takımının Pajero’larını diğer rakipleri ile birlşkte ardına dizen Ahmet Ünlü’nün genel klasman 2’ncisi olarak başlayacağı son gün, yarışın İtalyan lideri ile arasında sadece 22 saniye fark olması İtalyan takımını fazlasıyla tedirgin etti. Cumartesi etaplarının çoğunda en iyi zamanları yapan Ahmet Ünlü, bir önceki güne göre çok keyifli ve hıza dayalı orman etapları olarak değerlendirdiği cumartesi günü rakibi ile aralarındaki 4 dakikalık farkı gün boyunca yaptığı ataklarla 22 saniyeye kadar düşürerek genel klasmanda 2’nciliğe çıktıklarını dikkat çekti.

Yarışta bugün (pazar) koşulacak son üç etapta 22 saniye farkın kapanma şansı sorulduğunda ise, Ahmet Ünlü, yine temkinli konuşmayı tecih etti ve “kapanabilir de ama açılabilir de! Sonunda bu mekanik bir spor. Son gün etaplar, cumartesi etapları gibi olsaydı, rahatlıkla 22 saniyeyi kapatabilirim derdim, ama şu an tabii ki temkinli gitmekte fayda var. Çünkü yine taşlık zeminli alanları geçeceğiz” dedi. Caner’in yaşadığı kazayı anımsatıp, bunun kendi temposuna etkisi olup olmayacağını sorduğumuzda ise, Ahmet Ünlü, “temkini zaten hiç bir etapta elden bırakmıyor ve yüksek limitlerde değil, belli bir standartta ve tempoda sürekli bu performansta gidiyorum” dedi.

Cumartesi akşamı kent merkezindeki seyirci etabının şehri etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle iptal edilmiş olmasının lider durumda olan İtalyan rakibinin işine yaradığını söyleyerek “seyirci etabındaki zamanları çok yüksek olmadığı için, eğer seyirci etabı yapılabilmiş olsaydı, gün sonunda fark belki de 22 saniye olmazdı ve 10 saniye daha düşürebilirdim” diye konuşan Ahmet Ünlü, Çanakkale’de ilk kez düzenlenen uluslararası yarışı pazar akşamı podyumun ilk basamağında tamamlama konusunda kendisine son derece güvendiğini “eğer mekanik bir problem yaşamazsak, podyumun ilk basamağına çıkabiliriz, bu konuda iddialıyım” sözleri ile dile getirdi. Baja Troia Turkey, bugün (pazar) geçilecek üç etaptan sonra saat 16.30’da kent merkezindeki Truva atının yanında kurulacak olan finiş tak’ında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top