Meeke, McRae’nin anısına Rallylegend’de start alıyor

19.10.2017 : 17.30 | 19-22 Ekim’de San Marino’da düzenlenecek olan 15’nci Rallylegend’e Kris Meeke de Citroën Xsara WRC ile katılacak.  Motor sporlarına olan tutkuları dünyaca bilinen İtalyan hayranlar için WRC’nin tarihinde yer alan insanlar ve makineler duygusal bir saygıya sahip. Rallylegend her yıl olağan üstü bir kadro bir araya getiren bir olay; San Marino’da 140’tan fazla otomobilin beklendiği ralli, bu yıl Colin McRae‘ye atfedildi. 1995 yılı Dünya Şampiyonu ve 2003 yılında Citroën Xsara WRC pilotu olan efsane rallici bu rallinin tarihi üzerinde de silinmez bir iz bırakan bir isim. Farklı sürüş tarzı ile ‘McCrash’ lakabı takılan ve adını taşıyan video oyunları serisi ile de motor sporlarının dünyasında bir efsane haline gelen McRae, 15 Eylül 2007’de evine yakın bir bölgede yaşanan helikopter kazasında trajik bir şekilde yaşama veda etmişti.

Citroën Racing personeli tarafından ‘cömert bir adam’ olarak hatırlanmasının yanı sıra Colin McRae, Kris Meeke‘nin kariyerinde de hayati bir rol oynadı. Son İspanya Rallisi’ni kazanarak dikkatleri üzerinde toplayan Meeke “ben genç iken O’nun hayranıydım” dedi ve ekledi; “16 yaşındayken Rally Catalunya’da sürüşünü izlemek için can atardım. Sonra M-Sport tasarım ofisinde mühendis olarak çalışmaya başladım, ancak hep bir pilot olmak istedim ve sonunda bunu da başardım. Bir ralli yıldızı yarışmasında hayallerim gerçekleşti. İlk sezonum şaşırtıcı derecede iyi gitmedi, ancak Colin beni fark etti ve beni kanatlarının altına aldı. FIA Junior WRC’ye katılmamı sağladı. Şimdi, muhtemelen benim en çok borçlu olduğum kişi, O”.

Rallylegend’de, Kris Meeke Citroën Xsara WRC’yi sürerek McRae’nin anısını yaşatacak. Toprak rallide Derek Brannigan, O’nun kopilotu olacak. Meeke, “Duygusal yönü dışında, bu arabayı kullanmak daima bir sevinç; 2003’de üretildi, ancak hala inanılmaz derecede tutarlı ve herşeyin ötesinde amacım  O’nu hatırlamak için gelen hayranlarına iyi vakit geçirtmek” diye konuştu. Pazar günü, rallinin bitiminden sonra Kris, bir kaç eski Dünya Şampiyonu ile birlikte ‘Colin’s Parade’ye katılacak. Sébastien Loeb de Citroën C4 WRC kullanarak bu etkinlikte yer alacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top