Ömer Asaf Kolot Belçika’da 3’ncü oldu

17.10.2017 : 12.30 | Milli sporcumuz Ömer Asaf Kolot bu sezon katıldığı Belçika Max Challenge’da sezonun 6’ncı yarışını 14-15 Ekim tarihlerinde Belçika’nın Genk pistinde yaptı. Uluslararası pistte, kayıtlı 17 sporcudan 15 inin start aldığı yarış hafta sonunda Cuma ve Cumartesi gününü motor testleri ve antrenmanlar ile geçiren sporcumuz Pazar günü sıralama turları ve 3 ayak üzerinden yapılan yarışlarda bu sezonun en iyi performansını ortaya koydu.

Sıralama turları esnasında pistin en hisli frenaj noktasında başka bir araçtan akan yağ yarışmacıların çizgilerini etkiledi ve Ömer Asaf yakın aralar ile 7’nci sırayı elde etti. Yarışlarda performansını üst noktaya taşıyan genç sporcu çok çekişmeli ve zevkli gecen, sıralamanın her tur değişebildiği zorlu yarışlar sonunda Genel Klasman 3’ncüsü olarak Podyumda yer aldı. Yarış sonrası mutluluğu gözlerinden okunan Ömer Asaf; “Özellikle 1. ve 2. yarışlar inanılmazdı. 1’nci yarışın en iyi zamanını yapmak ve saliseler ile ikinciliği kaçırmak özgüvenimi arttırdı.

Ömer Asaf Kolot, “2’nci yarış ise rakiplerimle tam bir geçme-geçilme mücadelesi seklinde geçti” dedi ve ekledi; “Mücadeleden dolayı öndeki ikiliyi kaçırmamıza rağmen müthiş bir 3’ncülük mücadelesi oldu ve son virajın frenajında 3’ncülüğü kaptırmama rağmen hızlı viraj içerisinde doğru çizgide kalmayı basardım ve çıkışta pozisyonumu geri aldım.

Ömer Asaf, “Buradaki olabilecek pozisyonu zaten yarış öncesi Emre Hocam ile konuşmuştuk ve bana anlatmıştı. Aynen dediği gibi oldu ve bende uygulamayı doğru yaptım. Son ayakta 2’nciliğe çıkabilirdim ama bulunduğumuz noktada podyumdaki yerimiz değişmeyecekti, o yüzden bir çeşit taktik yarışı yaparak son ayağı da 4’ncü tamamladım ve toplamda Genel Klasman 3’ncüsü oldum. Uluslararası katılımlı bir yarışta ilk kez bu seviyede bir derece yaptım ve çalışmalarımızın karşılığını aldık.”

Genç kartingçi, “bu yüzden çok mutluyum. Bana tüm sezon boyunca her zaman en iyi materyali hazırlayan Bouvin Power ekibine ve tüm sezon boyunca her şeyimle ilgilenen, öğrendiklerimi öğreten Emre Ergökçen hocama ve en büyük destekçilerim olan aileme bana buralarda yarışma imkanını sağladıkları çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Ömer Asaf Kolot sezonun son yarışı olan Türkiye Karting Şampiyonası 7. ayağı için 4-5 Kasım tarihlerinde Tuzla Karting Park pistinde olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top