İsoff Baja Troia’da geri sayım başladı

27.09.2017 : 15.40 |  İstanbul Offroad Kulübü’nün Ekim ayı sonunda ilk kez düzenleyeceği uluslararası yarışı Baja Trioa Rally Raid yarışı için düzenlen basın toplantısında yarışla ilgili hazırlıkların son durumu hakkında bilgi verildi. İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) Başkanı Erkan Birinci ve kulüp yöneticilerinin katıldıkları toplantı, çok sayıda basın mensubu tarafından takip edildi. Baltalimanı’ndaki Portaxe rastaurant’ta düzenlenen basın toplantısı, Başkan Erkan Birinci’nin açış konuşması ile başladı.

Erkan Birinci

26-29 Ekim’de Çanakkale’de düzenleyecekleri yarışları ile ilgili genel bir bilgi veren Erkan Birinci, yarışa 35 araç (4×4 ve SUV) 15 de motor kaydı aldıklarını, önümüzdeki günlerde bu rakamların 40 ve 30 olarak güncellemeyi hedeflediklerini söyledi. Kulüp olarak son beş yılında Türkiye’deki WRC organizasyonlarında iki etabın sorumluluğunu alarak sorunsuz bir şekilde yapan ekip olarak, Çanakkale’de planladıkları yarışında en iyi şekilde yapabilecek tecrübeye sahip olduklarını vurguladı.

Erkan Birinci’nin verdiği bilgiye göre, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi’nden destek aldıkları yarışlarına 15’e yakın sponsorları arasına en son katılan Opet firması, uzun bir aradan sonra otomobil sporlarına sponsor olarak geri dönüyor. Opet’in spora geri dönmesine vesile oldukları için de ayrıca mutluluk duyduklarını ifade eden Erkan Birinci, organizasyonlarında 4 gün boyunca 30 güvenlik (resque) aracın ve gözetmenler dahil 170 kişinin görev alacağını söyledi.

Baja Troia yarışı boyunca parkurda daha rahat görev yapabilecek ve bir çoğu UKEM’e ait ambulans arazi araçlarının yanı sıra, Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans helikopterin de yarış merkezinde görev alacağı belirtildi. Çanakkale’nin merkezinde, Kepez kavşağındaki Kipa mağazasının otopark alanında yarışın servis alanının kurulacağını ifade eden Erkan Birinci, hemen yanındaki valilik arazisinde ise seyirci etabı oluşturacaklarını, kurulacak tribünde ise yarışı herkesin ücretsiz izleyebileceklerini belirtti. Seyirci etabında Perşembe günü prologe etabı yapılacak ve zamanları genel klasmana dahil edilmeyecek bu etap zamanlarına göre yarışın start sıralaması belirlenecek. Aynı (seyirci) etap, Cuma ve cumartesi günleri ise iki kez zaman karşı geçilecek.

Yarışın özellikle seyirci etaplarının televizyondan naklen yayını için görüşmeler yaptıklarını anlatan Erkan Birinci, bundan olumlu sonuç almaları halinde Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile bu etapların NTV Spor’dan naklen ekranlara taşınmasını planladıklarını aktardı. Yarışa yurt dışında yapılan kayıtların kendilerini teşvik ettiğini vurgulayan Erkan Birinci, offroad sporunda sürati seven ve halen ulusal offrad şampiyonasında da yarışan birçok ekip ile birlikte İSOFF sporcusu yarışçıların da Çanakkale’de start alacaklarını aktardı ve yarışlarında bir de bayan sporcu olacağını ekledi.

Start alacak her ekibin uydudan canlı sistemle takip edileceği ve güvenlik takip ekiplerinin başında da iki yıldır benzer yarışların başarısı için çalışan Yunanlı organizatör Kostas’ın görev alacağını belirten Erkan Birinci, bu yıl ve 2018’de Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ülkelerinin yaptıkları yarışların FIA tarafından olumlu puanlar almaları halinde, 2019’da aynı yarışların Doğu Avrupa Baja Kupası çatısı altında yapılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

Kendisinin de Yunanistan’da yapılan benzer yarışa önceki yıl sporcu olarak katıldığını ve gözlemlediğini anlatan Erkan Birinci, Çanakkale’deki yarışlarında öncelikle dikkat edecekleri konunun güvenlik olacağına işaret etti. Erkan Birinci’nin verdiği bilgiye göre, yarış haftası bölgede hava yağışlı olacak, ancak bölgenin yapısı gereği taşlı ve sert toprak etapların yağıştan olumsuz etkilenmesi beklenmiyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top