Süleyman Sırrı Kolot; “Arkadan vurmak haksız rekabet!”

28.08.2017 : 21.00 | İstanbullu kartingçi Süleyman Sırrı Kolot, İstanbul Tuzla’daki son karting yarışı sonrası görüşlerini ajans izleyicileri ile paylaştı. Oğlu Ömer Asaf Kolot’un yarışta yaşadıklarına değinen Kolot, Tuzla karting pistindeki organizasyonda pist ve havanın yarışlar için çok uygun olduğunu işaret etti ve “fakat bizler için şansın az olduğu bir hafta sonu idi” dedi.

Oğlu Ömer Asaf Kolot’ın yaşadıkları için de serzenişte bulunan Süleyman Sırrı Kolot, “bu hafta, geçen yarışta da olduğu gibi, günün ikinci yarışında birinci giderken rakibi arkadan vurdu” dedi ve ekledi; “Ömer Asaf, bu darbe sonucu spin attı aracı stop etti. Sonra kendi çabasıyla aracı çalıştırsa da birinciliği kaybetti ve 5’inci oldu. Rakibi bu vurmayla 10 saniye ceza alsa da, yarışı Ömer’den iki basamak üstte bitirdi. Ömer Asaf, ilk yarışı 3’üncü, üçüncü yarışı da 1’inci bitirdi. Günün sonucunda kürsüde üçüncülük kupasını kaldırdı.”

Süleyman Sırrı Kolot, “yarıştaki rakibin üç hafta üst üste geçemediği rakipleri vurarak yarış dışına atması mini kategoride haksız galibiyeti ortaya çıkarıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Birinci gittiğiniz yarışta sizi geçemeyen rakip, arkadan size vuruyor, siz pist dışına gidiyorsunuz, vuran ise yarışa devam edip yarışı birinci bitirebiliyor! Bu gibi olaylar son zamanlarda çok olmaya başladı. Çünkü arkadan vuran sadece 10 saniye ceza alıyor. Bu ise vuran sürücüye büyük avantaj sağlıyor. Bu tür olaylara yarışma organizasyonunun izin vermemesi gerekiyor.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top