Adapazarlı Toyota SUV’nin pistle imtihanı

11.08.2017 : 13.00 | Toyota’nın Gazoo ile başlattığı sportif iş birliği sürerken, bir de ilginç test yapıldı. Geçtiğimiz yıl sonu Nürburgrig 24H (Dayanıklılık Yarışı) da start alan Türk malı Toyota C-HR, bu test niteliğindeki yarışı alnının akı ile bitirmeyi başarmıştı. SP2T sınıfında 3’nci olan ekip, Genel Klasmanda da 158 takım arasında 84. olmayı başarmıştı. Bu sene tekrar yarışıp, yarışmayacağı belli olmayan Ch-R’ın, ilginç öyküsü şöyle; CH-R’ın Başmühendisi Hiroyuki Koba, şirket içinde saygı gören bir yönetici ve yarışlara da meraklı.

Yapılan görüşmeler, ikna edici olur ve Gazoo bir Adapazar’lı kasayı yarışa hazırlamaya başlar. Araç SUV segmentinde olmasına rağmen, asfalt pist için hazırlanır. Müşteri tercihleri de bu kararda rol oynadı, şüphesiz. Gazoo, CH-R’daki 1.2 benzinli turbo motoru 1.4 litre hacime kavuşturup, hem 116 HP gücün üstüne çıkmış, hem de torkunu arttırmış. Ayarlı süspansiyon, frenler, aracı yere basan karenaj, kilitli diferansiyel, yakıt tankı, yangın söndürücü, roll-cage, jant, lastik, koltuklar, şalter, kemer ilâve edilmiş durumda.

İnişli, çıkışlı ve hava şartlarının değişkenlik göserdiği 24H Nürburgring, tam aranan tipte bir yarış olduğu için katılındı. Listede olan, 1.8 Hybrid ve 2.0 Benzinli yerine iddialı olunan 1.2 litre kullanılmış. Sonuçtan oldukça memnun olan Japonlar, şu an dünyada sipariş patlaması yapan CH-R’ı yetiştirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık sipariş adedi ise 80 bin adet.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top