Viñales Çek GP’sinde podyumda

09.08.2017 | 12.00 Movistar Yamaha’dan Maverick Viñales bu yıl MotoGP podyumunda beşinci şişesinin mantarını patlatmak için Brno’da Monster Energy Çek Cumhuriyeti Grand Prix’sinin değişken koşulları arasında yolunu açtı. Yaz arasından geri dönülen 2017’nin onuncu fikstüründe 194,000 fan sıraları doldurdu, parmaklıkların üzerine kadar çıktı ve hafta sonu boyunca bazen gölge bulmak bazen yağmurdan saklanmak için şemsiyeleri ellerinden düşürmediler.

Brno, MotoGP sahası için alışılagelen teknik ve çekici bir test olmuştur ve Dünya Şampiyonu Marc Marquez arka arkaya ikinci kez yurttaşı ve takım arkadaşı Dani Pedrosa’nın önünde zafere koşmuştu. Nemli koşullar hızla kuruduğu ve pist düz lastikler ve motorsikletlere kuru bir kurulum gerektirdiği için, dördüncü turda pitlere girildikten sonra, Viñales podyuma çıkabilmek için kaybettiği yeri geri almak amacıyla harekete geçti. Genç İspanyol için bu, tempo ve güven arayışında olduğu zorlu hafta sonundan sonra tatmin edici bir ödüldü. Üçüncülük aynı zamanda onun MotoGP’de son dört turdaki ilk başarısını temsil ediyordu.

25 numaralı yarışçı kürsü seremonisinin bir parçası olarak ilk İspanyol Grand Prix süperstarı merhum Angel Nieto’yu onurlandırdıktan sonra şöyle konuştu: “Gerçekten mutluyum. Açıkçası, üçüncülük bugün olabilecek en iyi sonuçtu ve böylesi zorlu bir hafta sonunda yarışı üçüncü bitirmek iyi bir sonuç. Hep podyumda olmak zorundayız, şampiyonluğu kazanmak istiyorsak ölçümüz bu olmak zorunda. Pitlere biraz geç girdiğimi düşünüyorum, ama aynısı Dani Pedrosa ve bazı diğer sürücüler için de geçerli. Yani genel sonuca bakılacak olursa iyiydi. İlk kez bir bayrak yarışını podyumda bitirdim ve bu bana fazlasıyla deneyim kattı.”

Maverick iki saniyeden az bir süre ile takım arkadaşı Valentino Rossi’nin önündeydi ve bu stratejilerinin bir parçasıydı. İtalyan sürücü şöyle konuştu: “Bayrak yarışında böylesi koşullar her zaman çok zordur. Bu tip bir yarış kesinlikle bizim en güçlü yanımız değil, fakat her şeyin sonunda sonucumuz çok kötü olmadı. Son bayrak yarışından bu yana kendimizi çok geliştirdik ve ben yarışı dördüncü bitirdim, ama ilerleyen yarışlarda bu bayrak yarışındaki durumu değiştirebiliriz!”

On iki ay önce Brno’da ilk MotoGP’sini unutulmaz şekilde kazanan Cal Crutchlow ilk beşte yer almak için kahramanca bir performans sergiledi. İngiliz yarışçı Cumartesi günü suç onda olmamasına rağmen kötü bir kaza yaptı ve kötü bir sırt ağrısı çekiyordu. Şu yorumu yaptı: “Brno’da ilk beşte bitirmek iyi…fakat ben podyuma çıkmak istiyordum, podyumu hedeflemiştim ve bunu başaramadığım için üzgünüm”. “Takımım tüm hafta sonu harika bir iş çıkardı.”Onuncu sıradaki Jonas Folger ev sahibi ilk Monster Yamaha Tech3’tü.

Yağmur Moto2 yarışını durdurdu ve yarışçılar yeniden start almak zorunda kaldılar. Thomas Luthi birinci olurken EG 0,0 Marc VDS’den Alex Marquez yarışı ikinci bitirdi. Bu aksaklık şampiyona lideri Franco Morbidelli’yi etkilemiş olmalı ki, İtalyan sürücü yarışı sekizinci bitirebildi. VR46 akademisinden Pecco Bagnaia ilk etapta zafer için mücadele ederken bu ikinci başlangıçta yedinci sıraya yerleşti. Bu durum muhtemelen en çok Forward Racing’den Luca Marini’ye yaradı; Grand Prix’nin belki de en acımasız rekabetine sahip bölümünde kariyerindeki en iyi sonucu alarak dördüncü oldu.

Brno’da İspanyol Joan Mir altıncı galibiyetini alarak Moto3 zaferine bir adım daha yaklaştı. Estrella Galicia 0,0’dan Aron Canet, Parc Ferme ile üçüncü geldi. MotoGP sezon ortasına gelmişken şampiyona sıralamaları hala birbirine heyecan verici derecede yakın. Tablonun başındaki Marquez ile dördüncü sıradaki Rossi’yi sadece 22 puan ayırırken Viñales ikinci ve Andrea Dovizioso üçüncü sırada mücadele ediyorlar. MotoGP şimdi Avusturya’nın kartpostal gibi olan Spielberg tepelerinde, motorların şimşek gibi yankılanacağı takvimdeki en hızlı yarışıyla devam edecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top