Sebastien Loeb Citroen C3 WRC’yi test etti!

09.08.2017 : 22.45 | Kariyerinde 9 kez Dünya Şampiyonluğu bulunan efsane Fransız rallici Sebastian Loeb, uzun yıllardır birlikte yarıştığı kopilotu Daniel Elena ile birlikte 8 Ağustos’ta Fransa’nın Moselle şehrinde 2017 spec Citroen C3 WRC’nin ıslak ve kuru asfalt testlerini yaptı. Wrc.com’un haberine göre, Efsane ekibin verdiği geri bildirimlerin takımın çalışmaları açısından büyük katkı sağladığını söyleyen Citroën Racing takım direktörü Yves Matton, toprakta da benzer bir test daha yapabileceklerini doğruladı. Bu sezon WRC’nin kalan yarışları İspanya, İngiltere ve Avustralya’nın gevşek toprak zeminli parkurlarında Loeb’ün varlığı Citroën için hayal kırıklığı yaşatan bir sezonun sona erdirilmesi için olumlu bir performans artışı sağlayabilir.

Matton , “Şu an için henüz hiç bir şey karara bağlanmadı, ancak Loeb’ü toprak testte görmek ilginç olacak. Loeb şu anda ralli programı ve ulusal organizasyonlarla oldukça meşgul” dedi. Fransız’ın son asfalt test haberi ile birlikte, geçtiğimiz ay Finlandiya Rallisi’nde Loeb’un WRC’ye dönüş yapmasına yönelik spekülasyonlar da ivme kazandı. Matton, bu sezon rekabetçi bir WRC dönüşünü reddetmekle birlikte, Loeb’un seçkin WRC kariyerine daha sonra devam etme ihtimalini de es geçmedi. “2017’de her hangi bir ralli yapmak için şu an hiç bir şansımız yok” dedi ve ekledi; “Öncelikle Loeb’ün planlarının ne olduğunu bilmek zorundayız. Sanırım şu an görebildiğimiz bir sonraki adım, toprak testi.”

Bu arada Loeb’in son testte topladığı veriler, sürücülerden takım pilotları Kris Meeke, Craig Breen ve Andreas Mikkelsen ile 17-20 Ağustos’taki  ADAC Almanya Rallisi’ne hazırlamakta olan Citroën’in asfalt performansını artırmak için kullanılacak. Mouton, “Loeb, Almanya’da yağmurlu koşullara rağmen bize oldukça yardımcı oldu” dedi ve ekledi; “Şimdi, önümüzdeki hafta yapılacak hava tahminlerine göre, bu testte kaydettiği tecrübelerden faydalanıp faydalanamayacağımızı görmeyi bekliyoruz. Fakat O’nun geri bildirimleri gerçekten ilginç ve teknik bilgisi ile bize çok yardımcı oluyor.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top