Türkiye için WRC umutları yeşeriyor

08.08.2017 : 12.30 | Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018 Takvimi için Türkiye ve Hırvatistan’ın adaylıkları yeniden gündemde yer bulmaya başladı. FIA ve WRC promotör şirketindeki kaynaklarına dayanan autosport’un haberine göre, Türkiye’nin Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüşü konusunda muhtemelen önümüzdeki sezonun Eylül ayı için yeni bir toprak rallisine hazır olunduğu belirtildi. Haberde Yeni Zelanda Rallisi’nin ise 2018 programı için geçtiğini ve 2018 takviminin bu ayın sonunda Almanya’da yapılacak olan WRC Komisyon toplantısına sunulacağı yazıldı.

Bu arada Takvimden düşmesi beklenen ralli olarak gösterilen Polonya’nın kaderinin de aynı toplantıda kararlaştırılması bekleniyor. Mikolajki merkezli Polonya Rallisi, geçen ay yayınlanan FIA gözlemci raporunda belirtilen güvenlik problemleri sonrasında önümüzdeki yıl takvimden düşürülmesi nerede ise kesin gibi. Hırvatistan’ın WRC takvimi için umutları ise tamamen Polonya’nın takvim dışı kalmasına bağlı. Toprak ve asfalt karışımı ralli için hükümetin destek verdiğine ilişkin tartışmalar, Hırvatistan başbakanı Andrej Plenkoviç’in Zagrep’te WRC heyetiyle bu yılın başlarında bir araya gelmesi ile canlanmıştı.

Bir kaynak şunları söyledi: “Eğer Polonya takvimden giderse ve wrc promotörü gelecek yıl 14 ralli için hala arayışta olursa, ağırlık Hırvatistan’dan yana olur. Tabii bu konuda son karar, Hırvatistan’ın hazır olma durumuna ve takımları ikna edebilecek olmalarına da bağlı.” Yeni Zelanda yetkililerinin ise, takvimde yer alma şanslarının azalması ihtimali karşısında şaşkına dönmüş oldukları söyleniyor. Kasım ayında Avustralya Rallisi’nden sonra bir aday ralli düzenleyerek mümkün olan en kısa sürede WRC’ye geri dönmek için kararlı olmaya devam ediyor olacakları belirtiliyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top