Finlandiya Rallisi Tanak’ın liderliğinde başladı

Tanak Finlandiya’da ilk lider (foto; wrc.com)

28.07.2017 ; 12.30 | Dünya Ralli Şampiyonası rallisi Finlandiya, Jyväskylä’nın merkezine yakın kısa bir Harju testi ile başladı. 16 yıllık bir aradan sonra 2014 güzergahına geri döndü ve geçen yıla göre hemen hemen aynı biçimde kullanıldı. Asfalt yolların ve çakıl parçalarının bir karışımı ve sürücüler, ağaçlar arasında sıkı, hızlı ve zor bir iniş etabında mücadele ettiler.

M-Sport pilotu Ott Tanak, Fiesta’sı ile Thierry Neuville’den 1.1 saniye önde etabı en hızlı zamanla tamamaldı ve rallide liderliği ele aldı. Estonya’lı etap bitiminde tezahürat yapmak için Finlandiya’ya gelen taraftarlarını sevindirdi. Tänak, “Bu yollara büyük saygı duyuyorum. Çok zorlar, ama iyi hissettiğinizde çok eğlenceli olabilir” dedi. Neuville “Zor bir ralli olacak. Önemli olan tadını çıkarmak, Seb ile yakın kalmak ve sonunda onun önüne geçmek” dedi.

Craig Breen ise ilk etapta 4’üncü oldu, İrlandalı, bu ayın başlarında Polonya’daki bir önceki turda çok kötü bir hafta sonunun ardından bu kez Citroën C3’ün performansıyla çok memnun etti. Jari-Matti Latvala ve Hayden Paddon, Toyota Yaris ve i20’de 5 ve 6’ncı oldular. Esapekka Lappi, Yaris ile birlikte beklenenden daha sıkı bir şıkkanla bazı lastikleri kestirdi. Takım arkadaşı Juho Hänninen, sabahın erken saatlerinde yeni bir radyatör takılması gerektiğini söyledi. Sürücüler ilk kez ormanlara girerken yarın neredeyse 16 saatlik bir maraton karşısında karşılaştılar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top