TransanAnatolia için geri sayım başladı

 

27.07.2017 : 21.00 | Ağustos ayının son haftası düzenlenecek olan Transanatolia Rally Raid’de bu yıl İzmir’ den başlayan ve Toroslar üzerinden farklı bir noktaya ilerleyecek olan parkur, ülkenin kuzeyinde ve Samsun’ da sona erecek. Dünyanın en zorlu yarışları arasında yer alan Transanatolia Rally Raid, İzfaş’ın ev sahipliğiyle, 19 Ağustos Cumartesi günü İzmir Fuarı’ndan start alacak ve 7 günde toplam 2850 km kat edilecek. Samsun’da 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü finiş görecek olan Türkiye’nin en zorlu motor sporu organizasyonu Transanatolia Rallisi, yenilenen parkuru, her yıl gelişen teknik alt yapısı, organizasyon kabiliyeti ve motor sporları kültürüne katmış olduğu artı değer sayesinde bu yıl da adından söz ettirmeye devam edecek.

İzmir’den başlayacak olan maraton, Toros sıra dağlarının ardından, Denizli, Antalya, Konya-Karapınar, Niğde-Aladağ’dan sonra rotasını kuzeye çevirip Kapadokya, Tokat-Gümünek’den sonra Samsun’ da sona erecek. Bu sene 7’ncisi organize edilen Transanatolia, ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş bir çok bölgesini ziyaret eden parkuruyla, katılımcılarına tarih ve doğayı yarışarak keşfetme imkanı sağlarken, yerli ve yabancı yarış pilotlarına da bol çekişmeli bir mücadele sunacak. Motosiklet, 4×4 otomobil, ATV ve Kamyon kategorilerindeki araçların katılımı ile gerçekleşecek olan ralli raid’de bu yıl İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Azerbaycan ve Kıbrıs’tan  katılımcılar bekleniyor.

Trans Anatoli’nın bu yılki sürpriz katılımcısı, İstanbul’dan Caner Akkafa. Kardeşi Malik ile birlikte katılacağı yarış için hazırlıklarını hızlandıran Caner Akkafa, Mitsubishi Electric Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışacakları bu yılki mücadelede araçlar klasmanının favorisi olarak gösteriliyor. Kariyerinde Türkiye Offroad Şampiyonluğu dahil pek çok başarı bulunan Caner Akkafa, 5 yıl uzak kaldığı parkurlara geri döndüğü Toyota’sı ile geçtiğimiz aylarda parkura çıktığı İstanbul Park’taki Baja 500 yarışında 1’nci oldu. Caner Akkafa, Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin son ürünü Legendera brandingi taşıyacak olan Toyota’ları ile sponsorlarının konseptine uygun olarak ‘dayanıklılığın ve performansın’ en üst seviyede olacağı yarışları tercih ettiklerini bu yüzden Trans Anatolia’da yarışacaklarını söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top