DS Virgin’in hedefi Monteal’de de kazanmak!

27.07.2017 : 14.00 | DS Virgin Racing ekibi, New York’taki üstün performansının ve çifte zaferin ardından, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde Montreal’de tamamen elektrikli araçların katılımıyla gerçekleştirilecek Formula E final yarışında galibiyete ulaşmaya odaklandı. DS Virgin Racing, Formula E şampiyonasının sondan bir önceki buluşması New York’ta, 56 puan ile bugüne kadarki en yüksek puanını topladı ve bu sayede takımlar sıralamasında dördüncü sıraya oturdu, üçüncülük içinse tek ihtiyacı olan 29 puan.

Bu durum aynı zamanda matematiksel hesaplara göre takımın ünlü pilotu Sam Bird’ü, sezonun son iki ayağının gerçekleşeceği Montreal’da, pilotlar şampiyonluğunu kazanma şansı olan dört pilottan biri konumuna getirdi. FIA Formula E Şampiyonası’nın Montreal ayağı (11 ve 12. etap) 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde Kanada’nın St. Lawrence Nehri’nin kıyı şeridinde kurulan pistte gerçekleşecek. 14 virajdan oluşan pist, Rue Viger E’nin yanından geçip Maison Radia-Canada’yı geride bırakarak Boulevard Rene-Levesque E’de sonlanıyor. Pilotlar sırasıyla 35 ve 37 turdan oluşan ve 210 km/s gibi hızların görüldüğü iki yarışta boy gösterecek.

Ünlü pilot Sam Bird, “New York”taki çifte zaferinin ardından yaptığı açıklamada; “Aynı performansı Montreal’de de sergilemek istiyoruz; üst üste iki galibiyet aldık, bu sayı neden üç veya dört olmasın?” dedi. Bird sözlerine şu şekilde devam etti: “New York bizim için tek kelimeyle inanılmaz bir hafta sonuydu; DS Virgin Racing takımımız üstün enerji yönetimine sahip olan ve gözle takip edemeyecek kadar hızlı olan bir araç hazırladı. Uzun lafın kısası bu performansı Kanada’da da sergilemememiz için önümüzde hiçbir engel yok.”

Montreal’de bu hafta sonu Bird, ilk Formula E yarışında harika bir iş çıkaran Alex Lynn’in yerine son yarışa katılamayan takım arkadaşı Jose Maria Lopez ile birlikte mücadele edecek. Jose Maria Lopez ise yarışlarla ilgili olarak; “New York yarışlarını kaçırmam çok kötü oldu, fakat takımımız ve Sam harika bir iş çıkardı. Tekrar aracın içinde yer almak için sabırsızlanıyorum. Tempomuzun arttığını görüyorum ve takımın sezonu iyi bir derece ile kapatmasına yardımcı olmak istiyorum.” diye konuştu.

Takım Yöneticisi Alex Tai ise şunları kaydetti; “New York bizim için inanılmaz bir organizasyondu ve bu başarıyı Montreal’de de sürdürmeye kararlıyız. Berlin ise bizim için tam anlamıyla bir milat niteliğindeydi; artık aynı başarıyı tekrarlayacak ve sezonu elimizde daha çok gümüş ile kapatacağımıza olan inancımız tam.” 

DS Performans Direktörü Xavier Mastelan Pinon da  şunları söyledi; “Takımın son yarışlardaki performansından sonra, galibiyetlerimizi Montreal’deki son iki rauntta da sürdürmek istiyoruz. Pilotlarımız ve mühendislerimiz pisti öğrenmek ve bizi galibiyete götürecek mükemmel ortamı belirlemek için simülatörde yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Her yarış farklıdır ve başarılı olabilmek için çalışma ve deneyimimizle her durumun üstesinden gelebilmemiz gerekir. Kolay zafer diye bir şey yoktur.”

Pilotlar Sıralaması (Rd 10 sonrası)

  1. Sébastien Buemi, 157 puan
  2. Lucas di Grassi, 147 puan
  3. Felix Rosenqvist, 104 puan
  4. Sam Bird, 100 puan
  5. Nicolas Prost, 84 puan
  6. Nick Heidfeld, 78 puan
  7. Jean-Eric Vergen, 74 puan
  8. Jose Maria Lopez, 50 puan
  9. Daniel Abt, 47 puan
  10. Nelson Piquet Jr, 33 puan

Takımlar sıralaması (Rd 10 sonrası)

  1. Renault e.dams, 259 puan
  2. ABT Schaeffler Audi Sport, 194 puan
  3. Mahindra Racing, 182 puan
  4. DS Virgin Racing, 153 puan
  5. Techeetah, 94 puan
  6. NEXTEV NIO, 59 puan
  7. Faraday Future Dragon Racing, 30 puan
  8. Andretti Formula E, 30 puan
  9. Venturi Formula E Team, 28 puan
  10. Panasonic Jaguar Racing, 21 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top