Latvala, evde ‘büyük kavga’ bekliyor!

26.07.2017 : 10.30 | Dört kez dünya şampiyonu olan Tommi Mäkinen, 1994 ve 1998 yılları arasında ülkesinin WRC yarışını önce Ford Escort RS Cosworth ile bir kez, sonra Mitsubishi Lancer’ın direksiyonunda üç kez olmak üzere toplamda dört kere kazandı. Finli rallici Jari-Matti Latvala ise, 2010 yılında Ford Focus RS’de evinde ilk zaferini aldı ve daha sonra Volkswagen Polo R ile 2013 ve 2014 yarışlarını kazandı. Bu sezon İsveç’te 1’ncilik kupasını kaldıran Latvala, Toyota Yaris WRC ile bir başka zafer kazanmak üzere evinde parkura çıkacak ve kariyeri için büyük bir ralli sınavı verecek.

Latvala, “Monte-Carlo ile Finlandiya, herkesin kazanmak istediği ralliler. Özellikle de Finli olduğumuz için” dedi ve ekledi; “Kazanmak için üzerimizde büyük bir baskı var ama bu, olumlu bir baskı! Hedefimden yana ise  şüphem yok: ‘zafer’. Kendimden eminim, ancak artık Finli sürücüler için büyük bir ev avantajı olduğunu sanmıyorum. Etapların bir çoğu her yıl kullanılıyor, diğer sürücüler de çok fazla deneyime sahipler, ben büyük bir kavga bekliyorum.” ‘Ev’lerinde yapılacak olan yarış, hem ‘patron’ Mäkinen, hem ‘pilot’ Latvala hem de diğer sürücüler Juho Hanninen ve Esapekka Lappi için bu yıl ayrı bir önem taşıyor.

Finlandiya’da ralli, bilgisayar şehri Jyväskylä’nın yakınlarında yapılıyor. Yaris WRC, yarış bölgesinde büyüdü ve gelişiminin çoğunu yerel toprak yollarda ve ralli öncesi özel testlerde tamamladı. Mäkinen, yüksek seyirci desteği beklentilerinin varlığını kabul etti; “Finlandiya, bizim için çok özel, ev rallisi. Sürücüler kendinden emin hissettikleri sürece ben de kendimi emin hissediyorum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

Finlandiya etapları konusunda oldukça fazla tecrübeye sahip olduğumuz için iyi hazırlandık. Otomobilimiz de sürekli olarak gelişiyor ve böylece her zaman yeni şeyler keşfediyoruz. Kesin olan şey bu rallinin inanılmaz olacağı yönünde. Hepimiz, testlerde ve etaplarda çok taraftar göreceğiz. Jar-Matti, burada nasıl kazanacağını biliyor, Juho çok deneyimli ve hızlı, Esapekka ise genç ve aç. Bence hepimiz için çok güç bir ralli olacak.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top