İsoff’dan “bileğine güvenen herkese” açık davet!

26.07.2017 : 01.00İsoff bir yandan off-road disiplininde Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası formatta yarışa imza atıyor. Baja tarzı yarışları Türkiye’de ilk kez düzenleyen kulüp olan İsoff , 26-29 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de koşulacak Baja Troia Turkey ile 6 ayaklık uluslararası bir yarış serisinin, East European Tout Terrain Series’in bir ayağını Türkiye’ye getiriyor. İsoff bir yandan da farklı formatta yeni bir kupanın da startını veriyor. Akzirve Challenge’da birbirini köprülerle kesen ikili bir parkurda aynı anda start alacak yarışçılar ikili kalkışlarla birbirlerini eleyerek tur atlamayı ve finale ulaşmayı hedefleyecekler.

İsoff Başkanı Erkan Birinci, ajansın bu konudaki sorularını cevaplarken, Akzirve Challenge’ın, geçtiğimiz yıllarda yine İsoff tarafından organize edilen Goodyear Wrangler Cup konseptinde gerçekleşeceğini ve co-pilotsuz olarak yarışılacağı bilgisini verdi. Türkiye’nin tanınan inşaat firmalarından Akzirve’nin sponsor olduğu yarış, Akzirve ’nin Başakşehirde inşaatı devam eden dev projesi  STRADA’nın arazisinde gerçekleşecek. İsoff tarafından Goodyear firması sponsorluğunda senelerce düzenlenen Goodyear Wrangler Cup konsepti hem yarışçılar hem seyirciler tarafından çok beğenilmiş ve çok ses getirmişti.

Akzirve Challenge’da 4 km uzunluğundaki parkurda seyirciler köprü geçişleri ile kesişen parkurda iki yarış aracının kıyasıya mücadelesini izleyecekler. Seeding turları olmaksızın, kura ile eşleşecek yarışçılar, farklı güçlerde ve farklı avantajlardaki yarış araçları ile ikişerli gruplar halinde start alacaklar. 3 tur sonunda rakibini geçip finişi ilk gören yarışçı tur atlayacak, diğer yarışçı elenecek. Akzirve Challenge tarihleri 17 Eylül, 8 Ekim ve 11 Kasım olarak ilan edildi.

Erkan Birinci, mahalli lisans ile katılınacak yarışta,  güçlü sponsorları sayesinde kayıt ücretlerinin sembolik miktarlarda tutulacağını ve yüksek katılım beklediklerini müjdeleyerek, “Bileğine güvenen gelsin.” dedi. Gün sonunda ilk dereceleri paylaşan yarışçılar, düzenlenecek ödül töreni ile podyumda kupalarını alacaklar. Akzirve tarafından hazırlanacak özel çadırda ise, seyirci ve davetlileri özel ikramlar bekliyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top