Flash | Loeb, Citroen ile teste çıkacak!

26.07.2017 : 20.30 | Dokuz kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız rallici Sébastien Loeb’in, 5 yıllık bir aradan sonra, ilk göz ağrısı Citroën Racing için testlere katılacağı açıklandı. Peugeot Sport, Citroën Racing ve DS Performans kuruluşlarını bir araya getiren PSA Motorsport‘un kuruluşu, kısa süre önce birinci yıldönümünü kutlanırken, Sébastien Loeb gibi olağanüstü kabiliyetli sürücülerin bir programdan diğerine geçmesi için bu durumun iyi bir fırsat olduğu vurgulandı.

Yeteneği, tecrübesi, yüksek beklentileri, sürekli rekabetçi iç güdüsü ile pek çok branşta başarıya ulaşmada iyi bir müttefik olarak tanımlanan Loeb, Peugeot Sport adına son Dakar’ı ikinci olarak tamamladı. WRC’de Citroën C3 WRC’yi asfalt üzerinde özel testlerde önümüzdeki haftalarda kullanarak, WRC’de uzun yıllar yarıştığı araçlardan daha hızlı, daha güçlü bir model olan WRC 2017’yi tanıyacak. Ayrıca, Citroën Racing için bu, C3 WRC ile ilgili değerli teknik geri bildirim almak için bir fırsat görülüyor.

Sébastien Loeb, PSA grup markaları ile katıldığı farklı disiplinlerdeki yarışlarda çeşitli başarılara imza atan bir isim.. 2013 yılında Peugeot 208 T16 Pikes Peak ile Pikes Peak’a tırmanma rekorunu kırdı. Peugeot Sport bayrağı altında Cross-country ve Dünya Rallikros Şampiyonası’na katıldı. Önümüzdeki sezon yine sadık kopilotu Daniel Elena ile birlikte Dakar’da start alırken, 306 Maxi ile ulusal ralliler ya da ekibi Sébastien Loeb Racing tarafından yönetilen 208 T16’sı ile diğer disiplinlerde devam edecek.

Sébastien Loeb, “PSA Motorsport ile artık tek bir büyük takım oluşturabiliriz. Peugeot ile Dünya Ralli Kros Şampiyonası’na devam etmekle birlikte Citroën’i test ederek de tecrübelerimi takıma getirebilirim” dedi ve ekledi; “C3 WRC’ye geri dönmek ve teknolojinin bu disiplinde nasıl değiştiğini test etmek için sabırsızlanıyorum! Ralli konusunda tutkum canlı. 5 yıl önce emekli olduğumdan beri, denediğim tüm disiplinlerden hepsinde adrenalin var, ama en çok sevdiğim ise, yine ralli”.

PSA Motorsport Başkanı Jean-Marc Finot ise, “Sébastien, Groupe PSA’nın değerlerini paylaşıyor: Citroën ve ardından Peugeot’la olan kariyerinin uzun yıllar birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu temel olarak bu, takım ruhuyla kesinlikle uyumlu. Takımın omurgası olan PSA Motorsport, zengin programlar sayesinde sürücülere DS Performance, Citroën Racing ve Peugeot Sport için yeteneklerini kullanma fırsatı sağlıyor. Bu sayede Groupe PSA Brands sürücüleri, kendi yeteneklerine uygun olarak çeşitli sürüş deneyimlerinden yararlanmaktalar” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top