Lukyanuk, Rzeszow’da parkurlara geri dönüyor

25.07.2017 : 23.35 | Rus rallici Alexey Lukyanuk, Avrupa Ralli Şampiyonası’na önümüzdeki ay (3-5 Ağustos) ev sahipliği yapacak olan Ralli Rzeszow ile birlikte parkurlara geri dönecek! Lukyanuk, Mayıs ayı başında Kanarya Adaları Rallisi’ni kazandıktan sonra, kendi evi olan Rusya’da bir test kazasında ağır yaralanmıştı. Rus rallici kısa sürede toparlandı ve spora geri dönmeye hazır! Rusya garajı Performans Motorsport adına yarışan Lukyanuk, bu süreçte iki ralliyi kaçırdı ancak ERC’de 8 ralliden en iyi 6’sının sonucu sayıldığı için şampiyonluk iddiası devam ediyor. ERC’nin popülaritesi nedeniyle R5’li ekipler Polonya’daki rallide oldukça yüksek sayıda kayıt yaptırdı. Ralli Rzeszow’un uluslararası bölümü için 23 adet R5 otomobil kaydı ile rekor kırıldı. Bu rakam, rallinin ERC’ye dahil olduğu 2016’daki kayıttan 11 adet daha fazla. Toplam 45 sürücü, Ralli Rzeszow’da ERC puanı için start alacak. Puan vermekte olduğu üç şampiyona ile birlikte toplam 96 ekip rekabet edecek. Bu sayı, 2016’ya göre 11 daha fazla.

ERC Gençler mücadelesi de toprak macerasına bu sezon ilk kez Ralli Rzeszow’da çıkacak. 21 adet ERC Gençler yarışmacısı ve 28 yaş altı ERC gençler kategorisini takip eden 8 pilot Ralli Rzeszow’da start alacak. Kupada yeni isimler, Radomir Kupec ve Simon Wagner, ayrıca sezonun ilk başlangıcını yapan Kristóf Klausz, Polonyalı sürücüler Tomasz Kasperczyk (ERC Junior U28) ve Aleks Zawada (ERC Junior U27) önemli hayran kitlesi ile medya ilgisini çekecekler.

Sadece gençlerde değil, kariyerlerinde sayısız başarıları bulunan ünlü isimler de Ralli Rzeszow’ya kazanmak için geldiler. Bryan Bouffier, ERC’nin oldukça rekabetçi şampiyonluğuna ulaşan birkaç şövalyeden biri. Diğerleri ise, Avrupa şampiyonu ve yerel kahraman Kajetan Kajetanowicz, üç kez ERC şampiyonu olan Luca Rossetti, WRC’de yarış galibiyeti de olan iki kez Norveç şampiyonu Mads Østberg, üç kez Portekiz şampiyonu Bruno Magalhães, Fransız toprak şampiyonu Sylvain Michel, 2 kez Türkiye şampiyonu ve 2015 FIA Avrupa Ralli Kupası galibi Murat Bostancı ve Polonya şampiyonasının 2015 ve 2016’daki galipleri Łukasz Habaj ile Grzegorz Grzyb.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top