Ogier: “En iyisi, ralli!”

21.07.2017 : 12.00 | Dört kez WRC şampiyonu Sebastien Ofier, Red Bull Racing’in Avusturya’nın Red Bull Ring’inde 2011 model bir RB7 kullanmaya davet edildiğinde çocukluk hayallerinden birini gerçekleştirdi. Wrc.com’un haberine göre, Ogier’in F1’deki eğitmeni 13 kez GP kazanan David Coulthard, 33 yaşındaki Fransız’ın yıldız bir öğrenci olduğunu kabul etti. Coulthard, “İlk kez bir Grand Prix otomobiline bindiği göz önüne alındığında, o da bilmediği bir pistte 100 kilometre mesafe yaptı, olağanüstü bir iş çıkardı” dedi. Bununla birlikte, Ogier, testin F1’e geçeceği yönündeki iddiaları reddetti.

“F1’den daha çok, ralli yapmak için daha fazla şansa sahip olduğumu düşünüyorum Dürüst olmak gerekirse, ralli en iyisi, ralliyi seviyorum, farklı yüzeylerin hepsini sürmek harika, gerçekten çok beğendim” dedi. Coulthard ise, Ogier’in “olağanüstü bir iş” çıkardığını yineledi. Ogier, “Bana F1’i kullanma fırsatı verdiğinden dolayı Red Bull’a çok müteşekkirim, harika, ama başka bir kariyere geçiş istemediğimden eminim, yine de eğlenceliydi” dedi.

Şampiyona lideri Ogier, Neste Rallisi Finlandiya’daki M-Sport Fiesta’nında 27 – 30 Temmuz tarihlerinde WRC kariyerine geri dönecek. Finlandiya Rallisi, WRC takvimindeki en hızlı yarış olmasına rağmen, Ogier, F1’i örnekledikten sonra WRC’ye uyum sağlamanın zaman alacağını itiraf etti; “Sanırım bir takım yeniden başlatma yapmak zorundayım ve hız ile frenleme noktalarının farklı olduğunu hatırlamalıyım, çünkü bunu denersem muhtemelen biraz sıkıntı çekeceğim”.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top