Ostberg: “ERC, genç yetenekler için iyi bir platform”

20.07.2017 : 10.30 | Mads Ostberg, önümüzdeki ay (3-5 Ağustos) yapılacak olan Rzeszow rallisine WRC’nin Almanya ile İspanya yarışlarına hazırlık olması için katılacağını açıkladı. fiaerc.com haberine göre, 29 yaşındaki Norveçli, kendi takımı Adapta Motorsport brandingli bir Ford Fiesta R5 sürecek. Ostberg, “ben ERC’nin büyük bir hayranıyım” dedi ve ekledi; “tecrübeyi arttırmak için iyi bir platforma ihtiyacınız var ve ERC bunun için en iyisi. Ralliler yeterli uzunlukta ve bütçeler için de çok uygun. Şampiyonanın TV ve PR’ı da çok iyi, bu nedenle genç yetenekler için ideal”.

Ostberg, “Kajetan Kajetanowicz gibi hızlı ve tecrübeli sürücülerle kolay olmasını beklemiyorum. 28 yaşın altındaki ERC Junior’da yarışacak sürücüler hakkında pek fazla şey bilmememe rağmen, seviyelerinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Onların alanlarına giriyorum, ancak saygılı olacağım. Ben, savaşmaya hazırım” diye konuştu.

Norveçli, “Finlandiya Rallisi’nden önce bir test yapmak için başka zaman kalmayacak” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “yeni bir araba, yeni bir ralli ve yeni bir kopilot olacak, ancak sezonun bir kısmında toprak üzerinde biraz farklı seçenekler denemek güzel” dedi. Ralli Rzeszow, güneydoğu Polonya’da Karpat Dağları eteklerinde, dik tırmanışlar ve zor inişler ile sıradan, dar, asfalt yollarda gerçekleşecek. Polonya ve Slovakya ulusal şampiyonalarına düzenli olarak yer alan Rally Rzeszow, 2016 yılında ERC’ye katıldı. Ralli, Rzeszów’da bir seyirci etabı da dahil olmak üzere 214 km’lik parkurda 11 etaptan oluşuyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top