Cem Özerinç; “V1, agresif ve heyecanlı”

19.07.2017 : 14.00 | İzmir Park’ta geçtiğimiz hafta sonu yapılan V1 Challenge 2017 ilk yarışının katılımcıları arasında ‘değişik’ bir yüz vardı! Aslında, siması pistlere hiç te yabancı gelmedi; ancak, bu tulumlu ilk haliydi. V1’de yarışan Ali Özerinç, o gün iş yoğunluğu nedeniyle İzmir Park’taki mücadeleye katılamayınca, yerini kardeşi Cem’i önerdi. Cem ise, geçen ve önceki yıllarda abisini yarışırken takip ettiği V1 Challenge arenasına katılma konusunda gelen bu öneriyi geri çevirmedi ve Pazar günü ilk kez pist çıktı. Siması ile Ali Özerinç’e çok benzeyen Cem, yarış sonrasında ajansın sorularını yanıtladı..

– Nasıl buldun yarışı?
V1 Challenge çok zevkli ve aksiyonluydu. Bu ilk yarışımdı, buna rağmen, sağ olsun pilot arkadaşlarım sayesinde, çok fazla tecrübe kazandım. Söylendiği gibi çok agresif ve çok heyecanlı, çok da ne olacağı belli olmayan bir yarış. Bu açıdan yarışarak çok keyif aldım, arkalardaydım ama bu da bana birçok şey kattı, tahmin ediyorum ki her yarış sonrası kendimi geliştireceğim ve öndeki gruba yetişerek oraları zorlayacağım.
– Kendini burada nasıl buldun?
Tamamen abim Ali Özerinç’in etkisi. Kendisi otomobil sporlarına çok meraklı.
-Yarışlara gelip takip ediyor muydun?
Hep geliyordum.
– Dışarıdan seyretmek mi zor yoksa içeride yarışmak mı?
İkisinin de farklı yeri var. Eğer abim yarışıyorsa, O’nu izlemenin heyecanı farklı, yarışıyorsam da kendi yarışımın ne durumda gideceğini ve o anki kararları verebilmek daha farklı.
Kararın ne? Yarışa devam etmek mi?
Büyük bir ihtimalle devam edeceğim, abimi de bekliyorum beraber yarışırız, neden olmasın? Tabi abim bana bir şeyler daha öğretirse sevinirim.
– Bugün nasıl buldun rekabeti?
Rakabet çok güzeldi, özellikle de start anındaki o rekabet …
– Zorlandın mı? İlk kez biniyorsun bu araca.
Tabi ki bir amatör olarak zorlandım. Her geçen yarış ve tur sonrası daha çok ısınabiliyorsun, daha çok şey öğrenebiliyorsun. Sağ olsun rakiplerim de önümden arkamdan gelerek bir çizgi gösteriyor, defans yapmamı ve kendimi geliştirmemi sağlıyor.
– Sonuçlarını kendi açından nasıl buldun?
Bu benim ilk yarışım, amacım katılmak, keyif almak ve tecrübe edinmekti. İki yarışı da temiz ve kazasız atlattığım için çok mutluyum.
– Bugünden aklında ne kalacak?
Bu tip bir motor sporunun ne kadar keyifli olduğu ve bir insana ne kadar çok şey katabileceğini aklımda kalacak. O heyecan, o aksiyon ve en güzeli de bu pist içinde pilotlar arasındaki dostluk ve arkadaşlık aklımda kalacak.
Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top