V1’de kemik sesleri erken çıktı!

16.07.2017 : 21.15 | İzmir Park’ta V1 Challenge’ın sekizinci sezonu gençlik iksiri ile başladı. Kupanın en genç pilotu Istanbullu Ali Türkkan, hem sıralama turlarının en hızlı zamanına sahip olarak +3 puan avantajı ile başladığı ilk hafta yarışlarından çifte zaferle ayrılarak kupanın ilk lideri oldu ve hem de ilk haftanın maksimum para ödülü olarak iki farklı çek ile toplamda 10 bin TL’lik ödül ile eve oldukça kazançlı döndü. Öğleden sonra yapılan 8 turluk ilk yarışı 9.06.649’luk toplam zamanla ilk sırada tamamlayan Ali, bundan iki saat sonra koşulan 9 turluk ikinci yarışta da 10.22.937’lik toplam zamanla yine damalıyı ilk sırada görerek başarısını pekiştirdi.

Genç Pilot Ali’nın ardından günün ikinci başarılı ismi de Bursa’lı genç yarışçılardan Çağlayan Çelik oldu. Geçtiğimiz sezon V1, Polo Cup ve TPŞ olmak üzere pistlerde tecrübe kazanan Çağlayan, bu sezon katıldığı İstanbul Park’taki Megane ve Clio Cup’larda istediği rekabet tadını almayınca rotasını yine İzmir’e çevirdi ve Challenge arenasında yine 16 kapı numaralı V1 ile İzmir Park’ta piste çıktı. Genç rakibi Ali ile yakın rekabet yaşayan Çağlayan, ilk yarışta 3 saniye (9.09.650) ikinci yarışta ise 0.353 saniye (10.23.290) farklarla günün 2’ncilik kupalarını ve puanlarını Bursa’ya kazandırdı. Gün sonunda toplamda 5 bin liralık ödül çeki de kazanan Çağlayan, yarışlar öncesi en iyi 2’ncı sıralama zamanını yaparak kupadaki hanesine +2 puan daha yazdırdı.

Ve, Burak Çukurova.. Kupanın son şampiyonu, İstanbullu rallici Burak Çukurova, V1’in 8’ncı yılında geçen yılki sponsoru ISS olmadan, kendi ralli takımı BC Vision brandingli ile çıktı. Tecrübeli rallici bir yandan genç rakiplerinin yoğun baskısını fazlasıyla üzerinde hissetti, ama asıl önemlisi aracındaki mekanik soru gün boyu peşini bırakmadı. Günün en iyi 4’ncü seeding zamanını yaparak bu sezon kupaya ilk 3 zaman için dahil edilen ilave puanlara ulaşamayan ve avantaj yitiren Burak Çukurova, günün ilk yarışında birincinin 8.3 saniye ardından finişe 3’ncü olarak ulaştı ve umutlarını günün ikinci yarışına sakladı. Ancak iki yarış arasi iki saatlik zamanda aracındaki karbüratör problemi giderilemeyen Burak Çukurova, 9 turluk günün ikinci yarışında da 3’ncü olarak yine de podyumda yerini korumayı başardı.

Yarışlar tamamlandıktan sonra kupa töreni için klasmanların açıklanması beklenirken kuleden sürpriz bir davet alan Burak Çukurova, ikinci yarışta 9 numaralı kule önünde yarış sırasında virajın içinden atak yaparak geçtiği İzmirli genç yarışçılardan Hüseyin Çetmen’in kendisi için verdiği itiraz karşısında soğuk duş yaşadı. Kulenin isteği üzerine in-car kayıtları ile kuleye çıkarak savunma yapmak zorunda kalan Burak Çukurova, 8’nci turda yarış dışı kalan rakibinin kendisi için itiraz vermesine ise bir anlam veremediğini söyledi ama kupa öncesi gergin dakikalar da yaşamadı değil. Spor komiserlerinin yapılan bu itirazı reddetmesi üzerine rahatlayan ve podyumda kupalarını aldıktan sonra havaalanına yetişmek üzere acele davranan Burak Çukurova, gün sonunda toplamda 2 bin liralık ödül çeki ile haftayı kupa ve puanları yanısıra kazançla da kapatarak V1’in 8’nci sezonuna da hızlı bir başlangıç yapmış oldu.

V1’de günün ilk yarışında İzmirli Ubeyde Saygılı henüz ikinci turda lastiği fırladığı için erken abandone oldu ama asıl şok genç yarışçıyı ikinci yarışta beklemekteydi. Sondan bir önceki turda rakibi ile yaşadığı temasta hatalı bulunarak hakkında yarıştan ihraç kararı alınan  Ubeyde,  yaşaadığı bu temas sırasında aldığı sert darbe sırasında omuzu çıkınca günün sonunda sağlık ekibinden bandaj desteği almak zorunda kaldı. V1’in ilk hafta yarışlarının diğer şanssız bir ismi tv oyuncusu Ümit Erdim idi ve ilk yarışta lastiği kopan sempatik yarışçı günün ikinci yarışında da henüz starttan 100 metre sonra rakibi ile bir temas yaşadı ve yarış dışı kaldı. Günün ikinci yarışı bu kaza üzerine kırmızı bayrakla durduruldu ve pist temizlendikten sonra yeniden start verilerek gün tamamlandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top