Bottas, Speilberg’de F1’in patronu oldu

11.07.2017 : 13.30 | Bu sezonun Formula Bir unvan savaşının iki başlı bir mücadele olacağı düşüncesi buraya kadarmış. Yorumcular F1 tacı için başa oynayanlardan bu sezonun düellosunun Lewis Hamilton ve Ferrari’den Sebastian Vettel arasında geçeceğini ilan etmişlerdi. Fakat, Valtteri Bottas‘ın Avusturya Grand Prix’sindeki olağanüstü zaferi şu anda ikinci sırada olan Lewis’e 15 puan daha yaklaşmasıyla bu sezonun şampiyona savaşına yeni bir hayat kattı. Kartpostal güzelliğindeki Styrian Dağları’nın karşısında düzenlenen yarışta, Valtteri’nin Spielberg’de pol pozisyonundan damalı bayrağa kadar sürüşü de aynı güzellikteydi. Aslına bakılırsa, Fin sürücünün startı o kadar iyiydi ki, yarış görevlileri hatalı bir çıkış olmadığından emin olmak için ikinci kez incelemek zorunda kaldılar. Çıkış hatalı değildi ve etkileyici kaçışı onu Formula Bir kariyerinde ikinci zaferi için rayına oturttu. Önceki gün ikinci bitiren Vettel’in önünde pol pozisyonunda sıralamayı değiştirdikten sonra bunu tümüyle hak etmişti.

Valtteri şöyle konuştu: “Mercedes-AMG Petronas Motorsport Takımı’na imza attığım günden beri hedef olarak şampiyonayı kazanmaktan başka ne koyabilirdim ki! Hedef her zaman buydu. Bunun hakkında fazla böbürlenmek istemiyorum çünkü daha yolun başlarında sayılırız ve daha sezonun yarısından fazlası ve alınacak bir dolu puan var. Her yarışta kendimi çok daha fazla geliştiriyorum ve her an gerçekten daha da iyiye gittiğimi hissediyorum. Önümüzde kesinlikle şampiyona mücadelesiyle geçecek uzun bir yıl var. Unvanı kazanmak için her yarış haftasında elinizden gelenin en iyisini yapmalı ve alabileceğiniz bütün puanları almalısınız.” Valtteri’nin etkileyici startı Vettel’i şaşırtmasına rağmen, 27 yaşındaki Finli bu rekor düzeyindeki kaçışının hiç şüphesiz kurallara uygun olduğunun farkındaydı. Valtteri şunları ekledi: “Çıkışımla ilgili hiç şüphem yoktu, tümüyle uygun olduğundan emindim. Bu güne kadar yaptığım en iyi çıkış olduğunu da biliyordum. Pek çok kez çıkış pratiği ve reaksiyon pratiği yapıyoruz ve pratik yaptıkça eskisinden çok daha iyi yapabiliyorsunuz ama bu gerçekten mükemmel bir çıkıştı. Işıkların sönmeye yakın olduğunu düşündüğünüzde gözünüzü dört açmalısınız ve her şey ortak bir noktada buluştu.”

Bu arada, Lewis gridde sekizinci sıradan dördüncü sıraya gelmek için mücadele veriyordu. Britanyalı sürücü son iki turda Red Bull’dan Daniel Ricciardo ile heyecan verici bir kapışmanın keyfini yaşadı fakat şampiyona puanlarına gelen hasar sınırlaması ile mutlu oldu. Lewis şunları söyledi: “Valtteri dün ve bugün harika bir iş başardı ve kazanmayı sonuna kadar hek etti ama benim için de gerçekten iyi bir yarıştı. Hissettiğim ilk şey, daha agresif olabilseydim Daniel’in önünde olabileceğimdi ama şimdi geriye doğru baktığımda daha iyisini yapmış olabileceğimi pek sanmıyorum. Yarış verilerine baktığım zaman gerçekten de en hızlının ben olduğumu gördüm ve en güçlü yarışımı çıkartmıştım. Yani olumlu noktalar çoğunlukta ve puanların bunu yansıttığını düşünmüyorum.” F1 sahnesi muhteşem bir haftasonu için gelecek hafta, 16 Temmuz’da Silverstone Britanya Grand Prix’sinde kurulacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top