İtalya Federasyonu da ERC’de üç genç yarıştıracak

10.07.2017 17:45 |İtalyan federasyonu, Motorsport Italia ekibi ile birlikte, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası kampanyasına yatırım yapma kararı alan son ulusal federasyon oldu. ACI Team Italia şemsiyesi altında, ACI Sport tarafından seçilen üç genç yeteneğe Toyota GT86 CS-R3 ile ERC’de mücadele etme olanağı sağlanacak. Luca Bottarelli, Rally Rzeszow için 3-5 Ağustos tarihleri ​​arasında Polonya’da, Riccardo Canzian ise 25-27 Ağustos’ta Barum Czech Rally Zlín’de yarışma şansı elde edecekler. Gianandrea Pisani’nin dönüşü ise 15-17 Eylül tarihleri ​​arasında Rally de Roma Capitale’de gerçekleşecek.

ACI Team Italia’dan yapılan açıklamada “genç sürücüler için, Motorsport Italia’nın teknik desteğiyle Toyota GT86 CS-R3 ile deneyimleri harika bir fırsat. Federasyonun maddi desteği önemli olmakla birlikte, Toyota’nın tanıtımına ve Pirelli’nin desteğine teşekkür etmek zorundayız” denildi. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley ise konu hakkında unları söyledi: “ACI Team Italia’nın açıklaması ERC ve yeteneklerini prestijli ve köklü bir uluslararası şampiyonada kendisini ispat etme şansını elde eden potansiyel gençler için daha iyi bir haber. Luca, Riccardo ve Gianandrea’nın gelişimini yakından takip edeceğiz ve 2018’de bu sürücülerin ERC’de tam sezon yer almalarını umuyoruz.” ACC, ERC Junior’da faaliyetlerine yatırım yapan ACCR (Çek Cumhuriyeti), ADAC (Almanya), EASU (Estonya) ve RFEDA (İspanya) ile bu yıl ERC’de genç bir sürücü geliştirme programını destekleyen beşinci federasyon oldu.

ERC Junior Experience eğitim programını tamamlayarak başlayan genç sürücüler, Pirelli lastiklerini kullanan R2 araçlarında yarışmak için ERC Junior Under 27 Şampiyonası’nı seçtiler. Şampiyon olacak isim, bonus olarak gelecek sezon WRC’nin Avrupa’daki bir yarışında bir WRC kullanacak. 1953’te kurulan ERC, toprak ve asfalt karakterli toplam 8 ralliden oluşuyor. Maliyet azaltıcı önlemler  olarak puanlama fırsatları sınırlanırken güçlü rekabet sağlamaya da yardımcı oluyor. Geniş kapsamlı tv (Eurosport) yayını ve sosyal medya aktivasyonu, ERC katılımcılarına sunulan birçok avantajları arasında.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top