İpek Yolu’nda Pejo 3008 DKR Maxi’ler ilk 3!

10.07.2017 23:50 | İpek Yolu Rallisi’nde üç gün tamamlandı ve Peugeot sürücüleri genel klasmanda ilk 3 sıradaki yerlerini korudular. Stephane Peterhansel / Jean Paul Cottret önünde ikinci sırada yer alan Sebastien Loeb / Daniel Elena, bugünkü etabı kazanarak liderliğe geri döndü. Cyril Despres / David Castera ise sorunları çözdü ve genelde 3’ncülüğünü korudu. İpek Yolu Rallisi’nin üçüncü etabından önce geçilen iki kısa etapta çok farklı koşullar vardı: geniş çakıl parçaları ve kısa çimen, daha önceki koşullara tam zıt kuru bir hava! Etaplar da çok daha uzundu: 329 km, bir gün öncesine göre 3 saat 10 dakika daha uzundu ve zihinsel ile fiziksel dayanıklılık testi halinde geçti. 200 km’den çok yüksek hızlarda tamamlandı. Geçen yılki İpek yolu rallisinin galibi Cyril Despres’in bu yıl sorunlarına rağmen, ilk üç sıraya Peugeot’lar yer aldılar.

Sébastien Loeb baştan beri zorlu bir şekilde bastırıyordu ve takım arkadaşı Stéphane Peterhansel’i hızla geçtiğinde iki sürücü arasında 4 dakika 34 saniye ve genel klasmanda da 3 dakika 15 saniye fark vardı. Diğer ekipler, Peugeot’un ‘Rüya Takımı’ ekiplerinin neredeyse 40 dakika gerisindeydiler. Etabın ikinci yarısında Cyril Despres küçük bir yol kaybı yaşadı ve bir noktada 12 dakika boyunca zaman kaybetti. Sonuçta, 3’ncü gün etabında ilk 3 Peugeot değildi, ancak Cyril, rahat bir 21 dakika farkıyla genel klasmanda üçüncülüğünü korudu. 18-23 derece sıcaklıkta 200 km/s maksimum süratlerde geçilen üçüncü gün sonunda klasmanda ilk 3 sırada yer alan Peugeot pilotları arasında rallideki 1’nciliğini 4’ncü güne taşıyan Sébastien Loeb, “Zor bir gün olduğunu söyleyebilirim ama bizim için iyi geçti” dedi. Fransız şampiyonun 3’ncü son sonunda görüşleri özetle şöyleydi; “Üçüncü etaba başladıktan yaklaşık 50 kilometre sonra Cyril’i, yaklaşık 125 kilometre sonra ise Stephane’i yakaladık! O andan sonra da yoldaki ilk ekip bizdik. Daniel gerçekten iyi bir iş çıkardı, çünkü navigasyon gerçekten kolay değildi; Önemli bir hata yok. Bunun dışında, bugün büyük bir sorun yaşamadık ve Peugeot DKR Maxi de mükemmeldi. Bu, bulunmaz bir ralli tecrübesi”

Yarışın 2’ncisi Stéphane Peterhansel, “Rusya’dan ayrılmadan önce İpek Yolu’nda böyle bir sahne almanız o denli sık değil; Bu normalde rallide daha sonra görülecek etap türü” dedi. Peterhansel, sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün çok güzeldi! Etabı çok sevdim, ancak navigasyon gerçekten karmaşıktı; Özellikle yolda ilk iken, çimlerin arasından geçen bir sürü küçük çakıl iziyle! Dolayısıyla hangi yönün doğru olduğunu bilmek zordu. Şimdiye kadar gerçekleştirilen rallinin en karmaşık aşamasıydı, bu yüzden mutluyuz. Ve biz de hoş bir hava vardı, ki bu biraz daha tezat oluşturuyor!”

3’ncü durumda bulunan Cyril Despres de “Bizim için iyi bir gün değil, ama daha kötü olabilirdi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Elbette kurtulduktan sonra derin bir delikte sıkışıp kaldık ve sonunda çok zaman kaybettik. Bu yüzden hayal kırıklığına uğradım, ama dünyanın sonu değil. Gitmek için hala çok yolumuz var ve her türlü iyi iş yapma şansımız var”

İpek Yolu’nda 4. Gün parkur Kostanay’dan Kazakistan’daki Astana’y doğru 908,8 km’lik bir alan boyunca ve 373.22 km’lik özel etabı içeriyor. Ekipler büyük bir nehir boyunca devam etmeden önce oldukça hızlı bir toprak etapta iz sürmek zorunda kalacaklar. 342 km’lik yol bölümü Kazakistan’ın başkenti Astana’ya ulaşacak. Astana, Peugeot markasının ortak Total Quartz ile birlikte temsil edildiği Uluslararası Gelecek Enerji Fuarı’na yıllardır ev sahipliği yapıyor. Peugeot Kazakistan, bu fuarda 6 milyon ziyaretçi bekliyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top