Korucuk’ta Orman’dan İçen çıktı

Yarışın favorisi İsmail Ayhan orman etabından yarış ihracı aldı

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 3. Ayak yarışı Sakarya’da start aldı. 54 Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen iki günlük yarışın ilk gününde (dün, cumartesi) 8,5 km’lik mukavemet etabı gün boyunca üç kez geçildi. Öğlen start alan 22 ekipten 19’u gün sonunda kapalı parka ulaşıp ikinci gün start listesine dahil oldular. Sakarya’nın Korucuk mahallesindeki parkurda açık ve güneşli bir havada düzenlenen orman etabında en iyi zamanlar Sakaryalı sporcular tarafından kaydedildi.

Etabın ilk geçişinde en iyi zamanı yapan Mustafa Saray, aynı etabın son iki geçilişlerinde ise 2’nci en iyi zamanlarda kaldı. Son iki etapta en iyi zamanlar ise Fikret Biçen’den geldi. Gün sonunda 57 puanla lider olan Fikret Biçen’in sadece 3 puan ardından Mustafa Saray 2’nci, Sakaryalı bir diğer isim Engin Başkurt ise 42 puanla 3’ncü sırada yer aldı.

Korucuk’ın köylerinde ve tarla ile orman yollarından kurgulanan mukavemet etabı, sezonun önceki yarışlarının orman etapları kadar sert olmasa da birçok ekibin yarış dışı kalmasına neden oldu. Etabın özellikle üçüncü ve son geçilişinde Andoff’un Ankaralı sporcularından Cemil Islıkçı, Ergün Çirkin ve Hasan Şentürk ile Denizlili Özgür Yaprak ve Sakaryalı Emrah Öztor, ‘etap ihracı’ alarak avantaj kaybettiler.

Yarışın iddialı bir ismi, Andofflu İsmail Ayhan ise, ilk iki etapta 3’ncü zamanlarla tamamladığı orman etabının üçüncü geçilişinde yarış ihracı aldı. Aynı etapta Denizlili Kenan Özsoy da yarış ihracı alarak klasman dışı kaldı. Korucuk offroad yarışında ikinci gün (bugün, pazar) kapılı seyirci etabı yapılacak. Sakarya’nın Korucuk mahallesindeki Toki Vakıf İlkokulu bitişiğindeki etapta gün boyunca dört kez geçilecek olan etap için ilk start 11.20’de verilecek ve gün (yarış) 15.35’te sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top