İçen seriye bağladı!

09.07.17 23.00 | Türkiye Offroad Şampiyonası’nda Sakarya’lı sporcuların ağırlığı giderek artıyor. Birkan Gökhan İçen, Ardeşen’deki galibiyetin ardından evindeki yarışta başarısı ile zaferlerini seriye bağladı ve şampiyonadaki liderliğini perçinledi. Yarışın toplam 7 etabının 5’nde en iyi zamanları yapan Gökhan İçen, kopilotu Arda Arslan ile birlikte toplam 132 puanla evindeki yarışta 1’ncilik kupasını kaldırdılar.

Hemşerisi ve yakın arkadaşı Mustafa Saray da, yine Ardeşen’deki 2’ncilikle dikkat çeken performansını kulübünün  düzenlediği sezonun üçüncü ulusal yarışında da sürdürdü ve mekanik sorunlarla zaman kayıpları yaşamasına rağmen 89 toplam puanla evindeki yarışın podyumunda 3’ncülük basamağında yer alarak şampiyonada iddiasını korudu. İki başarılı Sakaryalı sporcu arasına girmeyi başaran Karabüklü Erdoğan Kovancı ise, son iki etaptaki 2’ncilikleri ile gün sonunda 103 toplam puana ulaşarak 2’nciliği Karabük’e taşıdı.

Dün orman ve bugün seyirci etabı olmak üzere iki günlük organizasyondaki başarısı ile dikkat çeken Sakarya kulübünün Korucuk mahallesindeki parkurda seyirci etabını düzenlediği ulusal yarışına Sakaryalı offroad severlerin ilgisi de yüksekti. Gün boyunca hem offroad araçlarının görsel seyrini keyifle izleyen Sakaryalılar, hem de sporcularının başarılarını coşkuyla alkışlayarak destek verdi.

Sakarya, Ankara, Denizli, Çorlu, İstanbul, Alanya ve Karabük’ten 22 ekibin start aldığı 54 Sakarya Offroad yarışında 15 ekip finiş görüp genel ve sınıf derecelerini paylaştılar, genel ve sınıflarında puanları da hanelerine kaydettirdiler. Bugünkü seyirci etabındaki rekabet, direksiyon ve pilotajı öne çıkartan kuru, sert ve tozlu parkurda aynı zamanda pek çok ekibin de etap ve yarış ihraçları yaşamaları sonucu klasmanlarda yer bulamamalarına yol açtı.

İlk gün orman etabının üçüncü ve son geçilişinde kol çıkartıp motor arızasından yarış dışı kalan Andoff’un son Ankara Offroad Şampiyonu başarılı sporcusu İsmail Ayhan’ın rekabetten sürpriz bir şekilde ve erken kopması, Sakarya’daki mücadelenin rengini de eksik bıraktı. L200’ü ile sporcu olarak çıkamadığı seyirci etabına seyirci olarak katılan İsmail Ayhan, servis alanında da Andoff’lu sporcu arkadaşlarına desteğini esirgemedi.

Fakat Sakarya’da Ankaralı sporcuların şanssızlıkları şampiyonlarıyla sınırlı kalmadı; ilk gün sonunda mekanik problem yaşayarak yarış ihracı olan Ergün Çirkin de ikinci gün yarışa devam edemedi. Gün boyu seyirci etabından mekanik sorunlardan başlarını kaşıyamamalarına karşın, gün sonunda 5’nci olan Cemal Akagündüz-Cemil Akagündüz ile 10’ncu olan Hasan Şentürk-Yiğithan Tarhan, Andoff’u klasmanda temsil eden sporcular olarak öne çıktılar. Andoff’un İstanbullu sporcuları Cemil Islıkçı-Suat Çelik ikilisi de sondan bir önceki etapta mekanik arıza yaşayarak yarışı tamamlayamadılar.

Sakarya’daki yarışta S3’te Gökhan Fikret İçen-Arda Arslan’in ardından genel klasmanda 5’nci olan Cemil-Cemal Akagündüz kardeşler sınıflarında 2’ncilik, yine genel klasmanda 6’ncı olan Denizlili Özgür Yaprak-Hasan Armutçu’dna oluşan Proshop ekibi de S3’de 3’ncülük kupasını kaldırdılar. S4’de genel klasmanda 2’nci olan Karabüklü Erdoğan Kovancı-Hasan Büyükcesur 1’ncilik, yine genel klasmanda 3’ncü olan Sakaryalı Mustafa Saray-Samet Zurnacı ikilisi 2’ncilik, 14’ncü sırada tamamlayan Fehmi Bağcı-Hakan Serdan ikilisi ise 3’ncülük kupa ve puanlarını kazandılar.

S2’de 1’ncilik yarışı 4’Ncü sırada tamamlayan Mehmet Birkan-Bayram Topal ikilisinin olurken, 7’nci olarak yarışı tamamlayan İstanbullu Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker ikilisi 2’ncilik, yarışı 9’ncu sırada bitiren Osman Ertan Baylan-Yalçın Akalın ikilisi ise 3’ncülük kupası ile eve döndüler. S1’de de 1’ncilik kupası Çorlu’ya gitti.

Sakarya’da 8’nci olan Edip Yaşar Kurtoğlu-Murat Timuçin Doğan ikilisinin ardından, yarışta 14’ncü sırada finiş gören Ömer Kundakçı-Servet Gül ikilisi sınıflarında 2’ncilik kupasını alırlarken, S1’de 3’ncülük kupası sahipsiz kaldı. Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 4’ncü ayak yarışı 29-30 Temmuz’da Ankara’da Andoff tarafından düzenlenecek. Şampiyona İstanbul ve Karabük yarışlarından sonra Veziroff kulübünün Marmaris yarışı ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sakarya

Yarışın kesin genel klasmanı için burayı tıklayabilirsiniz.

54 Sakarya Offroad’da yarışan sporcular; Ralli Dünyası dergisi, şimdi üye olan sporculara fotoğraflarını hediye ediyor.. Fotoğraflarınıza ayrıca bir bedel ödememek için bu fırsatı kaçırmayın! Dergiye üye olmak için burayı tıklayabilir veya 05334918945’i arayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top