Ogier; “Kamikaze değilim”

(Fotoğraf; wrc.com)

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) lideri Sebastien Ogier, Polonya Rallisi’nde ‘risk almayarak gerekenleri yaptığına’ inanıyor. Polonya’da ilk gün ilk etapta, ıslak koşullarda zorlanan M-Sport pilotu, nerede ise yarım dakika süren bir kayıpla gün sonunda podyumun gerisinde kaldı. Cumartesi günü ise, bir spin ve bir de aralıklı alternatör problemi nedeniyle istediği atağı yapamadı.

Pazar günü power stage etabında ikinci en hızlı zamanı yaparak hanesine dört puan daha ekleyen Ogier, “bizim için zorlu bir ralliydi, yine de genel değerlendirme iyi ve elimizden geldiğince çok puan kazandık” dedi. Fransız şampiyon, “hiç bir zaman bir kamikaze olmadım, duygularımı her zaman  ve her şeyden önce güvenilir bulurum ve her şeyin yüzde 100 kontrolümde olmadığını hissedersem zorlamamayı tercih ederim. Kaygan yollarda zaman zaman optimum hız elde etmek için de riskleri göze almaya cesaret edemedim” diye konuştu.

“Son durum, bunun kötü bir karar olmadığını kanıtlıyor” diye konuşan Ogier, “bu süper kaygan yollarda daha fazla risk almamak, aynı zamanda bir miktar da kötü şans ve de karşılaştığımız tüm küçük sorunları da unutmamak gerekir” dedi. Ogier şampiyona liderliğini Polonya sonrası 11 puan farkla Hyundai’nin Belçikalı pilotu Neuville‘in önünde koruduğunu anımsatarak, “şampiyonada farkın azaldığı bir hafta sonunun olumlu olduğunu söyleyemesek de, kötü bir operasyon değil” dedi ve ekledi; “dört yarışçının ikisi çok sayı kaybetti ve rekabet çok daha net hale geldi. Şimdi, tatil ve pozisyonumuzu savunmaya devam etmek için Finlandiya’da tam gaz geri dönmeden önce biraz soğumak zamanı!”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top