Offroad Sakarya’da sahne almaya hazırlanıyor!

Sakaryalı Gökhan Biçen şampiyonada lider durumda bulunuyor

Türkiye Offroad Şampiyonası, iki aylık aradan sonra üçüncü ayak yarışı ile Sakarya’da start alacak. 54 Sakarya Kulübü tarafından Korucuk mevkiinde düzenlenen iki günlük yarış, toplam 95 km’lik parkurda 7 özel etaptan oluşuyor. Kayıtları yarın itibariyle kapanacak olan yarışın kayıt listesi Cuma günü saat 13’de ilan edilecek. Yarışta ilk gün Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Saftürk adına düzenlenen 8.3 km’lik mukavemet (orman) etabı gün boyunca üç kez geçilecek, Pazar günü ise 15 Temmuz Şehitleri adını taşıyan seyirci (kapılı engel) etabı yine gün boyunca 4 kez kullanılacak.

Pazar günü 15.35’de sona ermesi planlanan yarış öncesi ulusal şampiyonada Sakaryalı sporcuların puantajda üst sıralarda olması nedeniyle yarışa Sakaryalı offroad ve sporseverlerin yoğun ilgi göstermeleri bekleniyor. Ardeşen’deki sezonun 2’nci yarışını kazanan Sakaryalı Fikret Biçen (üstte) 29 puanla lider durumda bulurken, hemşerisi Engin Başkurt sadece 2.1 puan farkla kendisini takip ediyor. Sezonun ilk yarışı olan Sinop’un 1’ncisi olan Mustafa Akın’ın 1,5 puan farkla 3’ncü durumda bulunduğu şampiyonada podyumun ardında ve ilk 10 içerisinde yer alan sporcuların 11 puan içerisinde sıralanmaları offroad ulusal şampiyonasındaki rekabetin zorluğunun bir göstergesi olarak görülüyor.

Türkiye Offroad Şampiyonası, Sakarya yarışından sonra  bu ay içerisinde Ankara (Andoff), önümüzdeki ay İstanbul (İstanbul Park), eylül ayında Karabük yarışları ile devam edecek ve sezon 21-22 Ekim’de Veziroff Kulübü’nün Marmaris’teki yarışı ile tamamlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top