Neuville Polonya’da bu sezon üçüncü zaferini kazandı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Polonya ayağında zafer, Hyundai‘nin Belçikalı Neuville’nin oldu. i20’si ile elde ettiği bu galibiyet sonrası şampiyona lideri Sébastien Ogier ile arasındaki farkı sezonun bitimine beş yarış kala 11 puana indirdi. Dört günlük rallide, sağanak yağmur oldukça etkiliydi. Neuville ve en yakın rakibi Tänak arasındaki rekabet, su birikintilerinin yoğunlaştığı toprak etaplarda liderliğin 23 etapta 10 kez el değiştirmesine neden oldu. Neuville Pazar günkü finale avantajlı başladı, son günün ilk etabındaki yüksek performansı ile de Estonya’lı rakibini terletti. Ancak bir sonraki etapta Tänak, Fiesta’sını ağaca çarptı ve hasar yarışa devam etmesi için çok büyüktü.

Neuville, Paddon‘ı 1 dakika 23.9 saniye geride bırakırken, Ogier de 56.9 saniye geriden podyum yaptı. Neuville, “Ott sert bir rekabet sergiledi. Böyle bir rekabette kimse vazgeçemez ben de kazanmak için hazırdım” dedi. Polonya’da bu sezon peş peşe 6’ncı kez poyuma çıkan Neuville, Tanak için de, “O’nun adına üzülüyorum. Kalmadan önce çıkardığı iş için de tebrik ederim. Zor bir rakip oldu” diye konuştu.  Tänak, geçen ay İtalya’da zafere ulaştıktan sonra ikinci galibiyet peşindeydi. Polonya’da 2015 ve 2016’da liderlik yaptıktan sonra hayal kırıklığına uğramıştı ve bu, zafer kazanamadığı üçüncü yıldı. “Ormandaki tek çamurlu yerdi. Belki de kötü olmasını beklemiyordum. Ben bir tümseğe arkadan vurdum ve önü yüksek hızda bir ağaca gitti. Çok mu hızlıydım, evet , kazanmak istersen zorlamalısın!” dedi.

Ogier, Fiesta’sındaki bir dizi problemle uğraştı; Fransız, Dani Sordo‘dan 26.6 saniye önce bitirmek için sabırsızlanmıştı. İspanyol ise bir lastik patlattı ancak Stéphane Lefebvre‘den 24.4 saniye önde kariyerinin en iyi sonucunu elde etti. Son etaptaki bir spin Teemu Suninen için kötü bir sürpriz oldu. Tänak, son gün etaplardaki rüzgara dikkat çekti. Sürekli yağmurla ağırlaşan etaplarda, Neuville, Tänak’ın hızından şoka girdi ve Estonya’lı bir hata yaparak kaldığında sadece bitirmeyi düşündü. Liderliğinin 10 kez el değiştirdiği Polonya’da Hyundai i20 ile sezonun üçüncü galibiyetini 1 dakika 23.9 saniyesi farkla kazanan Neuville, “Ott’ın risk aldığı ilk etaptan sonra Nicolas’a (kopilotu) söyledim” dedi ve ekledi;

“Etaptaki bazı seyirciler de söyledi ki, çok hızlıydı, kesinlikle limitin üstünde çok zor bir yerden geçtiklerini gördüler. Bastırdığını ve daha fazlasını yapmaya çalışmam halinde tehlikeli olacağını biliyordum, bu yüzden temkinli ritm tutturdum ve Ott, hata yaptı.” Neuville‘in üst üste çıktığı altıncı podyumdan sonra lider Sébastien Ogier ile farkını 11 sayıya indirdi. Belçikalı, sezonun bitimine beş yarış kala şansını iyimser olarak değerlendirdi. “Ana hedefimiz ve Polonya’da gerçekleştirdiğimiz tek hedef, mümkünse en büyük puan farkıyla Sébastien’den önce bitirmekti” dedi ve ekledi; “Bu şekilde devam ettikçe liderliğe yükselebiliriz. Son rallinin son etabının sonunda hala lider ise, bu bize yeter.”

Citroën Racing, Polonya’ya yükseltilmiş bir C3 WRC ile yeni bir başlangıç ​​yapmayı umut etmişti. Takım, her üç otomobilin de finişe ulaşmasıyla olumlu bir ralli geçirdi. Görkemli güneş ışığı tamamlandığında Perşembe sabahı yağmur Polonya’nın kuzeyinde başladı, cuma günü ise parkur fazlasıyla ağırlaştı. Sabah, üç tekerlekten çekişe neden olan bir aktarma sorunuyla uğraşan Craig Breen için özellikle zordu. 7 dakika kaybeden İrlandalı, açılış aşamasında iyi bir sonuç elde etme umudunun buharlaştığını gördü. Andreas Mikkelsen, bir ağaca çarptığında süspansiyonun bir bölümünü kırdıktan sonra bir dakika daha kaybetti.

8’incilik için sürekli mücadele eden Stéphane Lefebvre, hatasız başladı. Otomobiller gece kapalı parka ulaştığında 9’unculuk için çekişen bir grubun ortasındaydı. Cuma öğleden sonra, Andreas Mikkelsen‘e yeteneklerini sergileme imkânı sağladı. Aracının setup’ını değiştiren Norveçli ilk beş etabı sorunsuz geçti. Cumartesi günü, güneş rallinin en uzun gününün sabahında ekipleri rahatlattı. Üç Citroën sürücüsü arasında Fransız en iyi güne sahipti. Andreas Mikkelsen, genel klasmanda ilk 10’a sızmasına yetecek bir performans sergiledi. Pazar günü yağmur, bir kez daha ekipleri son derece kaygan yollarla boğuşmak zorunda bıraktı. Zorlu koşullara rağmen, Stéphane Lefebvre, Power Stage’de 5’inci sırada kaldıkları iyi hafta sonunu tamamlayarak WRC’deki en iyi sonuçlarını elde ettiler. Andreas Mikkelsen, SS 21’de bir virajda sorun yaşadı. Craig Breen, ise Polonya’yı 11’nci bitirdi. Polonya Rallisi sonrası dünya ralli şampiyonaısnda Sebastien Ogier’in liderliği devam ediyor. Fransız pilot, 160 puanla ilk sırada yer alıyor. İkinci Neuville’in ise 149 puanı bulunuyor. Polonya’da 20. olabilen Jari-Matti Latvala da 112 puanla üçüncü sırada. Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki durağı Finlandiya olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top