Emre Hasbay; “Öncelik, gençleri bu spora çekmekten başlamalı”

Hafta sonu yapılan Rally Trio’da gençler kupasını kazanarak dikkat çeken Emre Hasbay, rallide gençlerin mücadelesinin önemsenmediğini ve gençler rekabetinden hiç bahsedilmediği söyledi. Çanakkale’de gerçekleştirilen iki günlük asfalt mücadeleden Fiesta ST’si ile gençler 1’ncisi olarak çıkan Emre Hasbay, Çanakkale’de 2015 yılında da yarıştığını vurguladı ve “o zaman da çok hızlı etapları vardı. Bu sene de yine ortalama sürati çok fazla olan etaplarla karşı karşıya kaldık” dedi ve ekledi; “Sonuç olarak şartlar herkes için aynıydı. O etap koşullarına kendimizi hazırlayıp yarıştık.”

Yüksek süratli bir ralli olması nedeniyle otomobil gücünün öne çıktığını, ancak bu süratlerde hiç bir otomobili kontrol etmenin kolay olmadığını ifade eden Emre Hasbay, “etaplar özellikle ikinci geçilişlerinde oldukça kirliydi ve zemin çok kaygandı. Bu yüzden pilotaj da en az güç kadar önem taşıyordu” dedi. Rally Troia’da 78’lik kayıt listesi sorulduğunda genç pilot, “son yıllara bakacak olursak katılım oldukça yüksek. Sporu seven insanların yeniden direksiyon başına geçmeleri çok sevindirici” diye konuştu.

Aynı ilginin sezonun kalan yarışlarında da sürmesini temenni eden Emre Hasbay, “camia ne kadar büyür ise, spor da o kadar güçlenecektir. Herkese ihtiyaç var” dedi. Çanakkale’deki mücadelede her hangi bir mekanik sorun yaşamadığını dile getiren Emre Hasbay, kendisine kusursuz bir otomobil hazırladıkları için takıma ve mekanik ekibe teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

İkinci günün ilk etabının birinci kilometresinde yüksek süratli bir spin atarak çok zaman kaybettiğini ifade eden Emre Hasbay, “hızlı gitmeye çalışırken böyle şeyler olabiliyor. Otomobilimi öğrenmeye çalışıyorum” dedi ve rallideki rekabet sorulduğunda da şu yanıtları verdi; “iki çeker sınıfında oldukça yüksek bir rekabet var. Herkes hızlı gitmeye çalışıyor. Bu yarış bizim için iyi bir öğrenme yarışı oldu. İlk iki etabı maalesef yarışta shakedown etabı olmadığı için test temposunda geçirdik. Daha sonra da güzel zamanlar yaptığımızı düşünüyorum.” Çanakkale’de hedefini “her yarış öğrenmek ve maksimum kilometreyi yapmak” diye özetleyen genç pilot, “tabi ki işin sonunda şampiyonada mücadele ediyoruz ancak zaten ikisini yaptığınızda şampiyonada hedeflediğiniz yerde oluyorsunuz” dedi.

Rally Troia’nın podyumunu “genel klasmanı soruyorsanız, açıkçası sürpriz” olarak değerlendiren Emre Hasbay, Çanakkale’den aklında kalanı ise ‘attığı spin’ olarak gösterdi. Rally Troia’nın yüksek katsayılı bir yarış olduğu için şampiyona açısından büyük önem taşıdığına ve buradan puan almanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Emre Hasbay, “bunu başardık” diye konuştu.

Çanakkale’de kazandığı gençler kupası (ERT J) için neler düşündüğü sorulduğunda ise, Emre Hasbay şu sözleri sarf etti; “Gördüğüm kadarıyla rallide genç klasmanı çok önemli değil neredeyse hiç konuşulmuyor. Üç senedir bu sporun içindeyim daha gençlerde başarılı olduğum için kimse beni tebrik etmedi! Bu da şu sıralar çok çekişme yaşanmadığından olsa gerek. Keşke benimle aynı kategoride hatta aynı otomobille yarışan çok sayıda genç pilot olsa ve birbirimizi geçmek için mücadele etsek. Her ülkede gençler şampiyonası büyük önem taşıyor çünkü yarışan çok sayıda genç var. Bence öncelik gençleri bu spora çekmekten başlamalı. İşin sonunda evet bu klasmanı kazandığım için oldukça mutluyum benim için çok büyük bir başarı.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top