Rally Troia’da Avcı kazandı

Burak Çukurova, Çanakkale’de 2’nci oldu

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Rally Troia, Eskişehir Kulübü tarafından Çanakkale’de gerçekleştirildi. Mevsim normallerinin üstünde 41 dereceleri bulan sıcaklık, çoğu ekibi ve aracını olumsuz derecede etkilerken, iki günlük mücadelede son gülen ise Yağız Avacı oldu ve sezonun ilk yarışındaki (Ege) derecesi henüz tahkimden onay görmeden sezonun ikinci rallisini kazanarak şampiyonada iddiasını sürdürdü.

O’nun Ege Rallisi’ndeki kural hatasını temyize taşıyarak derecesini ve puanlarını iptal ettiren ve şampiyonada liderliği ele alan BC Vision Motorsport pilotu Burak Çukurova da tahkime taşınan bu itirazının sonucunu henüz alamadı, fakat Çanakkale sonrası liderliği de korudu. Çukurova, Fabia R5’i ile Çanakkale’de 1 dakika 27 saniye farkla 2’nciliği elde eden isim olurken, takım arkadaşı Uğur Soylu da benzer aracı ile O’nun 8.4 saniye ardından 3’ncü olup podyuma çıkarak takımlar şampiyonası için BC Vision’un puanlarını perçinledi.

Çanakkale’nin şanssız isimlerinin başında Burcu ile Orhan vardı. İlk gün Evo 9’u alev alıp küle dönen Burcu Çetinkaya Bucak, bu sezon geri döndüğü parkurlarda kariyerinin en ciddi şanssızlığını yaşayarak yarışa veda etti. Çanakkale’nin favorilerinden olan Orhan Avcıoğlu ise ilk günü 2’nci sırada tamamladığı rallide 18 saniye farkla başladığı 2’nci günün ilk etabında yine aşırı sıcağın da etkisi ile yerinden çıkan hortumun yol açtığı yüksek hararet sonucu yarışa veda edenler arasına katılmak zorunda kalarak şok yaşadı.

Orhan, Ege’de kazandıktan sonra katıldığı yurt dışı yarışından 3’ncülükle dönerek yüksek moral depolamıştı, ancak Çanakkale’de kazanarak liderliği ele almak konusunda çok istekliydi. Rally Troia’da ikinci gün yarış dışı kalmakla Orhan, hem bu sezon yarış zaferlerini seriye bağlayamadı ve hem de şampiyonada liderlik konusunda önemli bir yara aldı. 78 Ekibin katıldığı Rally Troia’da 30 ulusal ekip finiş görebildi.

Çanakkale’de Historik Ralli Şampiyonası’nın kazanan ismi ise Parkur Racing’in şampiyon ismi Engin Kap oldu. İlk gün yanlış diferansiyel tercihini ajans değerlendirmesinde vurgulayan ve bu arada takım arkadaşının yaşadığı yol dışı nedeniyle kendisinin ilk günü historik 1’ncisi olarak kapadığını belirten Engin Kap, ikinci günde de göze ve objektiflere hoş gelen pilotajı ile Çanakkale asfaltında iz bırakarak en yakın rakibinin 5 dakika 10 saniye önünde rahat bir zafere daha imzasını attı. Kazanan Mk2 Escort’un ardından podyumda 2’ncilik Murat 131 ile yarışan İstanbullu Levent Gür’ün olurken, historik rekabetinde ancak 6 ekip finişe ulaşabildi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon üç haftalık aradan sonra toprak yarışlarla devam edecek ve sırada randevu 22-23 Temmuz’da yapılacak olan Bursa Rallisi olacak.

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top