Orhan, Engin ve İsmet’ten ilk gün yorumları..

 

Rally Troia’da ilk gün beş etabın 3’nde en iyi zamanları yaparak gün sonunda Fiesta R5’ini kapalı parka 18 saniye farkla 2’nci sırada getiren İstanbullu rallici Orhan Avcıoğlu, ajansa yaptığı değerlendirmede “ilk etapta fren hortumu arızası yaşadık ve oldukça fazla vakit kaybettik” dedi ve ekledi; “ikinci etap öncesi sorunumuzu giderdik ve günün kalan etaplarını sorunsuz geçtik. Elimizden gelenin en iyisini yaptık.”

Mk 2 Escort’u ile historik klasmanında ilk günü lider kapatan Parkur Bonus Racing’in şampiyon pilotu Engin Kap ta, gün sonunda ajans izleyicileri ile paylaştığı değerlendirmesinde, maalesef doğru diferansiyel getirmediğimiz için biraz kısa oranlı bir diferansiyel ile yarıştık” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “bu da oldukça fazla düzlüğü ve hızlı bölümü olan ilk günün pilotaj adına bizim için zevksiz geçmesine sebep oldu. Ciddi bir sıcak vardı, ama diğer yaz yarışlarından fazla etkilenmedik doğrusu. Takım arkadaşımız Burak çok iyi bir performans sergiledi, bariz hızlıydı. Maalesef tam da temposunu düşürdüğünde talihsiz bir yol dışı ile yarışa veda etmek zorunda kaldı. Biz ikinciliğe  hazırlanmışken kendimizi birincilikte bulduk. Son etaptan dönerken bizden yardım isteyen köylü teyzenin yamaçta ters düşmüş ineğine Özden ile beraberce takla attırarak ayağa kalkmasını sağlamamız en enteresan anımız oldu.”

Bursalı rallici İsmet Toktaş ta gün sonunda yaptığı değerlendirmede Rally Troia’nın ilk gününü oldukça sıcak bir atmosferde geride bıraktık” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Hızlı etaplarla mücadele ederken şiganların olduğu noktada ufak bir yol dışı yaşadık. Aracımızı asfalta döndürmeye calışırken 4.5 dakikaya yakın zaman kaybettik ve RC 4’te zirve iddiamızı, konsantre olduğumuz bir yarış olmasına rağmen kaybettik. Ufak hatalar ve büyük kayıplar bu işin doğasında var, aracımızın serviste onarımlarının yapılmasının ardından ikinci güne tempomuzu düşürmeden başlamak istiyoruz. Yarının herkes için kazasız belasız geçmesini dilerim.”

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top